Ваша нишпорка тут !!!

Розкриваємо різницю між МРІЄЮ і ЦІЛЯМИ


Перш ніж почати описувати відмінності між мріями і цілями, потрібно дати кілька визначень.

Що являють собою цілі? 
Це наші плани чи наміри на майбутнє. Вони втілюють собою те, чого ми прагнемо досягти. Ми використовуємо ліву півкулю нашого мозку, коли створюємо їх. Ця півкуля, пов'язана з логікою, математикою і мовою. Наші цілі можуть бути довгостроковими, наприклад, отримати додаткову освіту, або короткостроковими, скажімо, сходити в магазин. Іншою характеристикою цілей є те, що вони формуються, коли ми повністю усвідомлюємо ситуацію. Це свідомі рішення.


Що ж можна сказати про мрії?
 Це наші надії і бажання, що стосуються нашого майбутнього. На відміну від цілей, які є планами з визначеними термінами свого досягнення, мрії такого терміну не мають. Це те, що в нашому уявленні відбудеться «колись». Але якщо ми дійсно хочемо цього, чи перетворяться вони в мету? Чи стануть вони планами, що включають терміни свого досягнення?

З метою закладено зобов'язання, в мріях - ні. Мрії - це те, що ми хотіли б отримати, нічого при цьому не роблячи. Хотіли б ви стати багатими? Напевно, хотіли б. Ось чому так багато людей грають в лотерею, у них є мрія раптово розбагатіти «колись».


Однак якщо їх розглянути в іншому світлі, мрії можуть бути вельми позитивним явищем, оскільки вони часто висловлюють наше пристрасне бажання або гаряче прагнення домогтися чого-небудь. Наприклад, коли Тайгер Вудс (один із найбільш титулованих гравців у гольф) був маленьким хлопчиком, він пристрасно хотів стати найбільшим гравцем в гольф, і для цього він практикувався кожен день. Коли слово «мрії» використовувалося в заголовку цієї статті, то малося на увазі саме таке почуття, яке супроводжується пристрасним бажанням.

Повертаючись до цілей, можна бачити, що вони дуже корисні за рахунок того, що вказують нам маршрут, прояснюють думки, формують цілеспрямованість. Але й у цілей є свої слабкі сторони. Майже всі люди дають собі новорічні обіцянки, так звані новорічні резолюції. Але скільки таких резолюцій виконується на практиці? Трохи. Планів або цілей ще недостатньо, якщо вони не виконуються, вони не допомагають нам, якщо ми їм не слідуємо.

Але якщо наші цілі - це те, чого ми хочемо, чому ж іноді вони звертаються в прах? Неважливо, наскільки ретельно ми здійснюємо свідоме планування, саме несвідоме визначає, куди ми прямуємо. Уявіть собі, що ви замовляєте таксі і наказуєте водієві доставити вас в певне місце. Водій привозить вас в інше місце, зупиняє машину і каже: «Приїхали, можете виходити!». Ви говорите: «Але я не хочу бути тут. Чому ви привезли мене сюди? ». Водій відповідає: «Я вирішив, що це місце недостатньо безпечне для вас, тому виходьте тут».

Пасажир в машині - це наше свідоме мислення, а водій таксі - це наше несвідоме. Наше несвідоме не підкоряється нашим цілям або свідомим інструкцій, скоріше, воно підпорядковане нашим переконанням. Наприклад, якщо воно переконане, що багатство може заподіяти вам шкоди, або що ви недостойні його, то стає неважливим, як багато цілей ви формулюєте, щоб домогтися багатства, всі вони не реалізуються.

Переконання, які підтримуються нашим несвідомим, формуються в дитинстві і залишаються з нами, поки не опиняються спростовані досвідом, що призводить на їх місце нові переконання. Наприклад, якщо дитину постійно недооцінювали, ображали, висміювали, то його підсвідомість повірить в те, що він недостойний. Якщо ж згодом люди будуть заохочувати, надихати, пишатися цією людиною, новий досвід створить у нього нове уявлення про свою цінності.

Ключ до того, щоб вирішити проблему небажаних підсвідомих переконань, полягає в тому, що наше несвідоме не розрізняє різниці між справжнім і уявним досвідом. Давайте розглянемо приклад, щоб побачити, як ми можемо застосувати цей принцип.

Том - студент середньої школи, і він боїться виступати перед публікою. У його підсвідомості закріплено відповідне негативне переконання, яке і відповідально за брак впевненості. Йому не потрібно розкривати або розуміти той початковий дитячий досвід, який послужив причиною проблеми. Все, що йому потрібно робити - виділяти десять хвилин в день на те, щоб представляти себе успішним оратором. Щодня повторюючи це, він доб'ється того, що його підсвідомість проінтерпретує цей уявний досвід як реальний, і почне переглядати своє переконання про те, що він є поганим оратором, приходячи до висновку про себе як про прекрасне оратора. Як тільки нове переконання сформується, Том буде готовий до того, щоб розмовляти з публікою. Можливо, спочатку трохи плутано, за браком досвіду, але він буде готовий до спілкування, і з кожною спробою його майстерність буде рости.

Наша уява володіє величезною силою, і має більш потужний вплив на нас, ніж раціональні думки або сила волі. Вона може стати нашим кращим союзником або найлютішим ворогом.

Умисне управління нашою уявою називається візуалізацією. Ми також можемо називати це фантазіями. Але є дві форми таких фантазій: свідомі і несвідомі. Несвідомі фантазії ненавмисні, вони схожі на сон наяву, ми ненавмисно занурюємося в них. Це найбільш поширена форма візуальних фантазій. Вони можуть бути небажаними, оскільки ми можемо представляти негативні картини, повторно переживати негативний досвід. І наша підсвідомість інтерпретує цей уявний досвід як справжній, підсилюючи наші негативні переконання і наші звички. Таким чином, очевидно, що ми повинні усвідомлювати власні фантазії і конструктивно використовувати їх.

Оскільки успіх постановки цілей залежить від наших підсвідомих переконань, ми повинні звернути більше уваги на наші візуальні фантазії. Це передбачає практику візуалізації для зміни наших переконань. Оскільки візуалізація надзвичайно важлива для досягнення наших цілей, розглянемо докладніше, як здійснювати цю практику.

Як практикувати візуалізацію

1. Знайдіть час і місце, де ви можете проводити десять хвилин, і вас ніхто не турбуватиме.

2. Виберіть одну мету або мрію, з якою ви будете працювати (наприклад, «Я хочу схуднути на п'ять кілограмів за шість тижнів» або «Я хочу впевнено виступати перед аудиторією в 500 і більше осіб).

3. Розслабтеся, заспокойте подих, закрийте очі.

4. Представляйте себе своїм уявним поглядом таким, що вже досягли своєї мети.

5. Щоб допомогти своїй уяві, можете задавати собі питання: «Якою стане ситуація, коли я досягну своєї мрії? Що зміниться? Що я буду бачити, чути, відчувати на смак, відчувати, як це буде пахнути? Чому я буду радий цьому? ». Після п'яти-шестихвилинного представлення свого успіху, запитайте себе: «Як я можу зробити це ще краще?». І в останні чотири або п'ять хвилин спробуйте уявити ще більший успіх.

6. Займайтеся цим щодня (оптимально, якщо ви будете робити це в один і той же час), поки ви не досягнете успіху.

Після декількох тижнів практики, в ваш повсякденний досвід почнуть вторгатися несподівані зміни. Це означає, що без планування ви почнете здійснювати зміни, які наблизять вас до ваших мрій. Це знак, що ваша підсвідомість прийняло ваші сеанси візуалізації за реальний досвід і привело свої переконання в згоду з вашими цілями.

У постановці цілей більшою мірою беруть участь нашу свідомість і раціональне мислення. А в формуванні мрії більше бере участь наше серце. Тут мається на увазі те, що при формуванні мрії, ми «думаємо і плануємо» через наші уяву, почуття, інтуїцію, творчі здібності - все, що знаходиться під контролем нашої правої півкулі. На відміну від постановки звичайних цілей, при формуванні мрії нам не потрібно знати, як досягти її. Як тільки підсвідомість зрозуміє, що чого ви хочете, з ваших сеансів візуалізації, воно покаже, як це отримати.

Сьогодні ми говоримо про постановку цілей і формуванні мрії. Я не вважаю, що потрібно віддавати перевагу щось одне на шкоду іншому. Але я вважаю, що формулювання мрій - це більш важливе з цих двох процесів, але для кращих результатів ми повинні одночасно працювати з двома цими процесами.

Важливість роботи з мріями

1. Виконання мрії робить життя цікавішим і збудливим.

2. Простий процес фантазування пробуджує мрію і додає значимості і сенсу в наше життя.

3. Коли ви припиняєте мріяти, ви вмираєте. Поки ви фантазуєте, ви живете.

4. Ми завжди фантазуємо, і наші фантазії створюють наше майбутнє. Але якщо наші фантазії неусвідомлювані і некеровані, ми можемо створити для свого майбутнього справжній кошмар. А коли ми керуємо нашими фантазіями через процес візуалізації, ми створюємо наше майбутнє, втілення мрії.

5. Мрії додають життю пікантності, оживляючи навіть самі тьмяні дні.

6. Якщо ми не будемо мріяти про майбутнє, як ми дізнаємося, куди йдемо?

7. Коли ми будуємо наші мрії, наші мрії будують нас. Чим більше ми мріємо, тим більше ми можемо зробити.

Магія фантазій

1. Подивіться на різні речі, які вас оточують. Телевізори, телефони, комп'ютери - всі вони спочатку були просто фантазіями. Наші фантазії - це маяки, що висвічують наші можливості і дозволяють нам змінити життя.

2. Перемоги та досягнення приходять тільки до тих, хто наважується мріяти.

3. Досягнення мрії дозволить ваші проблеми, а успіх належить тим, хто слідує за своєю мрією.

4. Ніякого мрійника не можна назвати занадто незначним, а ніяку мрію - занадто великий.

5. Ніколи не рано і не пізно знайти мрію, піти за нею і добитися її. Як писав Шел Сільверстейн (Shel Silverstein - американський поет і карикатурист): «Малюк, слухай про те, чого не можна. Слухай про те, що забороняється. Слухай про те, що небажано, що неможливо, що ніколи не трапиться. Слухай про те, чого неможливо отримати, а потім послухай мене ... все може статися. Все може бути ».

6. Все, що ви можете уявити, досяжно. Все, про що ви можете мріяти, - є знаком, що у вас є сила для виконання цієї мрії.

7. Ті, хто пов'язаний зі своєю мрією, йдуть таким шляхом: неможливо, неймовірно, неминуче.

8. Коли ми мріємо, ми потрапляємо в область передчасно і нескінченних можливостей. Озброївши самих себе мудрістю думок, ми стаємо магами, здатними на все.

9. Як написав один автор: «Мрії як зірки ... ви можете ніколи не доторкнутися до них, але якщо ви будете наслідувати їх, вони приведуть вас до вашої долі».

Як ми повинні мріяти?

1. Звертайтеся з мрією як зі священним писанням. Почитайте її. Слідуйте їй. Повертайтеся до неї за натхненням і напрямком.

2. Мрійте з пристрастю. Краще втратити себе в пристрасті, ніж втратити пристрасть в собі.

3. Майте ВЕЛИКІ мрії, малі мрії не можуть запалити полум'я ентузіазму, збудження, пристрасті.

4. Коли ви мрієте, ви робите це в безпечному просторі вашої уяви, так що не варто боятися неможливого. Як ви можете досягти неможливою мрії, поки у вас її немає?

5. Будьте готові до дії, що вимагається для досягнення успіху, адже відданість переконанням і мрії утворюють чарівну комбінацію. «Рішучість відкриває двері уяви і дає нам« правильний матеріал », з допомогою якого ми можемо перетворити наші мрії в реальність - Джеймс Вомак«. (Джеймс Вумек - засновник і президент Lean Enterprise Institute).

6. Скористайтеся хорошим радою Джеймса Діна (Джеймс Дін - американський актор): «Мрійте так, як якщо б ваше життя було вічним, живіть так, як якщо ви сьогодні повинні померти».

7. Мудра жінка Анаіс Нін (Анаіс Нін - французька письменниця) пропонує наступне: «Відкрийте своїм мрії в простір як повітряного змія. Ви не зможете знати, що повернеться вам у відповідь: нове життя, новий друг, нова країна або нова любов ».

Підсумкові рекомендації

1. Щоб ваші мрії стали реальністю, у вас вони повинні з'явитися.

2. Якщо вуглинки вашої пристрасті згасли, розпаліть полум'я вашої мрії. Як сказав Уілсон Вудроу (Woodrow Wilson - 28-й Президент США): «Ми стаємо великими за допомогою мрій. Всі великі люди мрійники. Вони бачать речі в легкому весняному серпанку або у вогні каміна довгим зимовим вечором. Хтось дозволяє цим мріям вмирати, але інші вирощують і оберігають їх, проносять їх через важкі дні, поки ті не приведуть їх до сходу, який завжди приходить до того, хто повністю впевнений в тому, що їхні мрії стануть реальністю ».

3. Не дозволяйте мріям залишатися мріями, робіть що-небудь, поки ви очікуєте виконання цього від вашої підсвідомості. Поверніться до процесу постановки цілей і зробіть наступний крок, який наблизить вас до мети. В іншому випадку ви станете як ті, про кого говорила Ерма Бомбек (Ерма Бомбек - американська письменниця - гумористка): «Є люди, які поміщають свої мрії в маленьку коробочку і кажуть:« Так, у мене є мрії, звичайно, у мене є мрії ». Потім вони прибирають коробку подалі і дістають їх на короткий час, що побачити -. Так, вони все ще тут »

4. Якщо ви не будете жити своєю мрією, вам доведеться жити мрією інших.

5. Зміцнюйте сміливість, адже мрії можуть привести вас в далекі землі і на незнайомі території. Але пригода, яка вас чекає, набагато цінніше, ніж страх, з яким ви зіштовхнетеся.

6. Зверніть увагу на пораду від Джексона Брауна (Г. Джексон Браун-молодший - американський письменник, автор інспірують книг): «Не говоріть, що у вас недостатньо часу. У вас стільки ж годин у добі, скільки було у Мікеланджело, Матері Терези, Леонардо да Вінчі, Томаса Джефферсона, Альберта Ейнштейна ».

7. Ми смертні, і у нас немає вічності для досягнення цілей, тому починайте працювати над ними вже сьогодні.

8. Якщо ваші мрії звернуться в прах, очистіть простір і почніть заново, адже перемагають тільки найзатятіші.

9. Не дозволяйте проблемам вас штовхати, але дозволяйте мріям вас підштовхувати.

10. Якщо ви хочете досягти своєї мрії, допоможіть іншим добитися їх мрій.

11. Також зверніть увагу на слова Тома Кленсі (Tom Clancy - американський письменник): «Ніщо не реально так, як мрія. Світ навколо вас може змінюватися, але ваша мрія немає. Ніякі зобов'язання не повинні знищувати її. Ніяка відповідальність не повинна їй заважати. Мрія всередині вас, і ніхто не може у вас її відібрати ».

Не ставайте жертвою сумнівів і страхів. Не дозволяйте цьому відбуватися з вами, адже кожен раз, коли ви вбиваєте мрію, ви вбиваєте частинку себе.

Є три типи людей:

  • ті, хто живе у світі фантазій, 
  • ті, хто звернений обличчям до реальності,
  •  і ті, хто перетворює один світ в інший. 

Ким ви хочете бути? Довірте своє майбутнє в хороші руки - у ваші власні.

Чак Галозі (Chuck Gallozzi) «Dreams and Goals» 

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...