Ваша нишпорка тут !!!

Як генерувати оригінальні творчі ідеї з будь-якого питання

Метод стимуляції мислення випадковими словами - сильна техніка, яка забезпечує практичний підхід в досягненні вашого підсвідомого розуму і використання всього багатства інформації, яку він містить, для генерації нових оригінальних ідей.

Регулярна практика примушує мозок розширювати свою нейронну мережу, щоб пристосуватися до цього стилю роздуму, який підсилює зв'язок з підсвідомим розумом і забезпечує того, що практикує розширеними творчим потенціалом і інтелектуальними навиками.

Користь від поліпшення ваших розумових здібностей з'являється з практики генерації нових ідей відносно тих питань, які мають значення для вас. Використовуючи цю просту техніку, ви зможете знайти нові способи вирішення особистих або професійних проблем, створити нові винаходи, поліпшити існуючі продукти і послуги, досліджувати ваші власні відчуття і ваші взаємини з іншими, а в ширшому сенсі - виявити нові способи мислення абсолютно про що завгодно, що цікавить вас.

Перш, ніж ви почнете, вам буде потрібний словник (будь-який словник, що містить багато слів) в друкарській формі. Словник в електронному вигляді не підійде. (Швидше за все, з деякою адаптацією можливе використання будь-якої книги [прим. перекладача]) Вам також потрібно буде робити замітки, тому знадобляться ручка і папір або редактор на комп'ютері.

Крок 1:

Запишіть точно, про що ви хочете генерувати нові ідеї. Ви можете працювати з будь-якого питання без яких-небудь обмежень. Спробуйте виразити саму суть того, що ви шукаєте, настільки малою кількістю слів, наскільки це можливо. Будьте чіткими в своєму описі, невизначений опис зазвичай приводить до такого ж невизначеного результату.

Питання може бути заявлене в наступних формах:

1. Вирішення проблеми - опишіть проблеми для вирішення. Точне формулювання проблеми само по собі є мистецтвом. Ясне сприйняття проблеми - перший крок до виявлення оптимального рішення.

2. Генерація ідей - опишіть, про що мають бути нові ідеї. Можливо, це якась  нова розробка або поліпшення існуючого продукту або сервісу, або просто отримання глибшого розуміння предмету.

3. Поставте питання - дивно, які відповіді можуть з'являтися за допомогою випадкової стимуляції - відповіді, які приходять від того ж самого розуму, який поставив питання!

Крок 2:

Закрийте очі. Відкрийте словник на будь-якій сторінці і помістіть свій палець на сторінці. Розплющте очі і запишіть слово, яке виявилося найбільш близьким до вашого пальця. Дуже важливо використовувати саме це слово, подобається воно вам чи ні. Ця техніка працює краще всього, коли немає ніяких очевидних зв'язків між словом і питанням, що цікавить вас. Не вибирайте слово - дозвольте слову вибрати вас. Випадковість критично важлива, так що використовуйте будь-яке слово, на яке ви вказали. Запишіть його, і не дозволяйте своїм очам блукати по сторінці. Звичайно, непогано прочитати визначення слова, так щоб ви розуміли його повне значення.

Повторітть цю процедуру, щоб вибрати п'ять або шість випадкових слів з різних сторінок в словнику.

Крок 3:

Ваша мета полягає в тому, щоб створити асоціації, які яким-небудь чином з'єднають значення кожного випадкового слова з вашим предметом. Кожна нова асоціація є зародок нової ідеї, так що чим більше асоціацій ви створите, тим вище будуть ваші шанси на отримання корисних результатів.

Стимулювання мислення методом випадкових слів негайно викличе асоціації з подіями, що зберігаються у вашій підсвідомій думці. Цей процес є автоматичним і неминучим. Багато асоціацій і ідей, які генеруватимуться, не матимуть особливого сенсу щодо вашого питання. Але майте зважаючи на, що нові ідеї часто здаються нелогічними, абсурдними або абсолютно невідповідними бажаному, коли вони вперше з'являються в нашій думці.

Наше мислення натреноване на те, щоб додавати сенс речам. Думки, які не мають сенсу, миттєво викликають відгук лівобічної півкулі мозку, що намагається відкинути їх як фантазію, що нічого не варта. Тому є істотним навчитися впізнавати цей умовний рефлекс і брати його під контроль. Уловіть момент, коли ви думаєте, що: «Це не має сенсу» і перетвоіть його на питання: « Який це може мати сенс?».

Зусилля, які ви робите, щоб відповісти на це питання, примушують мозок відповідати. Тренування тіла приводить до збільшення сили і здатності руху. Вправи для мозку приводять до збільшення розумової сили і покращення здібностей мислення.

Не має значення, чи мають ваші асоціації логічний сенс чи ні. Знайдіть будь-який спосіб з'єднати слова з питанням, про яке ви думаєте. Якщо ви відчуваєте якийсь внутрішній опір, робіть зусилля до тих пір, поки не подолаєте свої перешкоди.


Зосередьтесь на тому, щоб створити так багато нових ідей наскільки це можливо. Не зупиняйтеся, щоб оцінити ці ідеї. У цей момент буде достатньо вже того, що вони у вас є. Повірте в той факт, що ваш підсвідомий розум надав ці думки по якихось причинах, навіть якщо причина може бути не цілком очевидна. Успіх залежить повністю від вашої готовності тимчасово припинити прагнення відмовлятися від нових ідей і дозволити собі свободу досліджувати їх.

Крок 4:

Свого часу Арістотель (384 - 322 до н.е.) сформулював закони асоціацій. Застосовуйте ці закони будь-якими можливими способами, якими ви тільки зможете, щоб створити свої асоціації.

Закони асоціацій:

1. ЗАКОН СУМІЖНОСТІ: Цей закон пояснює, як асоціації виникають за наявності між поняттями контакту або близькості. Сідло може нагадати вам про коня, дерево про ліс, нога про взуття.

2. ЗАКОН ПОДІБНОСТІ: Цей закон пояснює, як схожі речі створюють асоціації. Кішка може нагадати вам про тигра, намет може викликати асоціацію з хатиною, людське око подібне до камери, сходи подібні до ескалатора.

3. ЗАКОН КОНТРАСТУ: Цей закон пояснює, як ми зв'язуємо речі, які протиставляються один одному. Карлик може викликати спогад про гіганта, день протилежний по відношенню до ночі, сумна особа контрастує з щасливою, чорний і білий - контрастуючі кольори і так далі

Приділіть час тому, щоб розглянути кожне слово окремо і в комбінаціях. Переконайтеся, що записали все, що приходить вам на думку, незалежно від того, наскільки дурним або невідповідним це може показатися спочатку.

Крок 5:

Поздоровляю! Ви тільки що розширили свої уявлення з питання, що цікавить вас, далеко за межі нормальних зразків мислення способами, які ви раніше навіть не розглядали.

Після того, як ви згенерували багато, можливі декілька десятків нових асоціацій, ви можете почати пошук способів застосування цих асоціацій до вашого питання. Виявлення нових крапок зір, з якого ви можете подивитися на ваше питання, автоматично породжуватиме нові ідеї.

Завжди записуйте все, що приходить вам в голову. Ефективні ідеї часто потребують часу, щоб оформитися. Можна заснути, думаючи про щось, поки що безформним, а вранці вже мати про це чітке уявлення. Регулярна практика пошуку асоціацій може привести до дивовижних результатів.

Додаток:

Ця стаття направлена на посилення вашого творчого потенціалу і підвищення можливостей в генерації нових оригінальних ідей. Оцінка нових ідей з погляду можливості їх здійснення на реальному світі вимагає критичного мислення.

Тільки пам'ятайте, що в створенні нових ідей важлива насамперед їх кількість, а не якість. Це схоже на буріння у пошуках нафти. Ви повинні просвердлити багато отворів даремно, перш ніж, нарешті, знайдете фонтануючу свердловину, яка принесе успіх.

Майте на увазі, що найчастіше завдяки освіті і багатьом іншим уявленням на нашому світі, більшість з нас схиляється до лівобічного мислення. Стимуляція випадковими словами за своєю природою ясно відноситься до діяльності правої півкулі мозку. Залежно від поточного балансу роботи вашого мозку ви можете знайти стимуляцію випадковими словами на перших порах незграбною технікою.

Тому настійно рекомендуємо обмежити свої первинні вправи 10 - 15 хвилинами, щоб уникнути різного роду розладів.

Мозку може потрібно декілька днів або більше, щоб реструктурувати свою нейронну мережу і пристосуватися до цього нового типу мислення. Якщо у вас будуть проблеми на первинному етапі, сильно не турбуйтеся про це. Просто продовжуйте короткочасні і ненапружені спроби, поки не придбаєте деяку звичку. Пам'ятаєте, що ці спроби по зміні мислення, обов'язково увінчаються успіхом, якщо вони отримають достатньо вашого часу і терпіння.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...