Ваша нишпорка тут !!!

У спеку краще носити просторий чорний одяг, ніж білий


Всім прекрасно відомо, що спекотна літня погода - найкращий час для одягу білого кольору, так як білий відбиває гарячі сонячні промені, не даючи їм нагрівати тіло, в той час, як чорний одяг поглинає їх повністю! Це нам розповіли ще в дитинстві, і з тих пір у нас не було причин в цьому сумніватися.

Але давайте-но поміркуємо над цим. З точки зору фізики, твердження про корисність білого в спеку є абсолютно правильним. Але неповним. Білий одяг відбиває не тільки тепло, що виходить від Сонця, а й тепло, що виходить від нас самих.

Людина - теплокровна, з середньою температурою 36,5 градусів за Цельсієм. І всі ці 36 градусів тепла, відбиваючись від наших білих футболок зсередини, повертаються до нас же.

З іншого боку, чорний одяг поглинає не тільки сонячне тепло, а й наше власне теж. Вам буде жарко в облягаючій футболці чорного кольору, але просторий чорний одяг, що дає можливість вітерцю овівати ваше тіло, ефективніше позбавить вас від вашого власного тепла, ніж білий.

Залишається тільки нагадати, що білі ведмеді, які живуть в жахливих холодах, мають біле забарвлення, а не чорне, нібито утримує тепло. З іншого боку, кочові народності пустелі воліють чорні, а не світлі шати, і прекрасно почувають себе при 50-градусній спеці.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...