Ваша нишпорка тут !!!

ЧИ ЗАВЖДИ МАЄ РАЦІЮ ТОЙ, У КОГО БІЛЬШЕ ПРАВ?


Всі ми напевно стикалися з різностороннім сприйняттям однієї і тієї ж інформації. Емоційніші люди, частенько сперечаються, дискутують, доводять свою правоту. Навіть узяти точні науки, геометрія Евкліда, наприклад, пропонує нам 10 аксіом, які є константами, незмінними істинами і навіть не вимагають доказу, як теореми. А Геометрія Лобачевського, спростовує ці аксіоми і цілком обгрунтовано доводить протилежні речі. Так що вже говорити про роздуми абстрактного характеру або тлумачення, на яку-небудь філософську, психологічну або езотеричну інформацію .

Не дарма ж говорять, що у кожного в голові своя конституція, підкріплена довжелезною кредитною історією життя. Візьмемо фразу «він пішов в ліс». Одна людина виділить тут ключове слово ВІН, мовляв, саме він, а не хтось інший пішов в ліс, інший можливо сконцентрує свою увагу на слові ПІШОВ, тобто не залишився там де-небудь, не здрейфив, а узяв і пішов, а третій оберне свій погляд на ЛІС, думаючи, що це не поле, не сад, не море, а саме ліс.

А зараз представте на секундочку, як різноманітно люди можуть трактувати ту або іншу книгу, або пісню або навіть картину. І справа абсолютно не в тому, що хтось незмінно має рацію, а інший сліпо помиляється. Вся сіль, полягає в сприйнятті зовнішньої інформації, через призму життєвого досвіду, іноді хорошого, а іноді не зовсім зрілого і усвідомленого.

Коли яка-небудь інформація, протирічить Вашому внутрішньому розумінню світу, спробуйте постежити за собою. Чому так відбувається? Які саме ситуації підкріплюють цю суперечність? Чому Ви звернули на це свою увагу? Адже коли людина міцна в своїй вірі в що б то не було, вона не потребує доказу цього. А вже якщо зайшла суперечка, не виключено, що вона заснована на тому, щоб насамперед самому собі підтвердити, що так, Я не помиляюся, це дійсно так, як Я припускав.

В одному і тому ж світі, ми можемо насстворювати мільйони власних світів, дивлячись на  однакові картинки різними очима. Це ні добре ні погано. Зате наскільки різноманітно і не нудно. І якби світ незмінно ділився на чорне і біле, то ми б просто не змогли побачити інших кольорів, а були б все дальтоніками. А так у кожного своя доріжка особистого зростання, і чим більше таких доріжок, тим менше на них пробок.

Будьте терпимі з людьми, що оточують Вас, адже це чудово, що ми такі різні, а не зомбована інкубаторськая маса. За великим рахунком всі мають рацію, тільки  по своєму, оскільки кожен бачить тільки те, що актуально саме для нього.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...