Ваша нишпорка тут !!!

Що таке розумний пофігізм? (+++відео)


Напевно Ви не раз чули це слово - пофігізм. І хоча у нього якийсь негативний присмак, та й звучить воно зовсім не науково, явище це поширене дуже широко. І так як воно кардинально впливає на життя людини, дуже важливо розуміти, що ж таке. Адже така життєва позиція має відношення не тільки на взаємовідносини з оточуючими людьми, але і на людину в цілому.

Для початку трохи теорії.

Так як явище пофігізму набуло широкого поширення, його вже встигли поділити на різні види, або так би мовити на ступені пофігізму. Перше що приходить на розум, коли намагаються дати якесь то поняття: пофігізм - це байдужість. Однак це не зовсім так. Байдужість, це відсутність почуттів до якої-небудь події, або об'єкта. Вона відбувається на підсвідомому рівні, нею практично неможливо керувати, це як інстинкти. На відміну від цього - пофігізм це розумний вибір не надавати значення будь-яким речам. І керує ним вже свідома частина людини.
Що ж стосується класифікації.
На даний момент розрізняють такі види пофігізму як:
  • повний пофігізм, 
  • агресивний, 
  • відносний, 
  • розумний і 
  • прихований. 
Назви їх говорять багато в чому самі за себе, але давайте їх розберемо.
Найбільш крайнім проявом пофігізму є повний.
Але навіть такий пофігізм - це усвідомлений вибір людини. Це зовсім не означає, що вона нічого не відчуває, просто в якийсь момент життя людина вирішила на нього забити, і на себе в тому числі. Абсолютного пофігіста розпізнати легко, адже він не намагається це приховати - йому пофіг і на думку оточуючих, хоча і нав'язувати свою позицію і переконувати, що вона вірна він не буде з тієї ж причини. При цьому його не будуть хвилювати не тільки зовнішні подразники, але і він сам. У них дуже коротка пам'ять, адже він про будь-які речі, як хороші, так і погані, він намагається забути якнайшвидше і викреслити їх зі свого життя. Цей вид пофігізму досить рідко зустрічається  і явним плюсом такої життєвої позиції можна вважати тільки збереження своїх нервових клітин, що насправді досить важливо для нашого здоров'я.
На відміну від нього, агресивний пофігіст, пишається, що він таким є.
При цьому таке його ставлення поширюється на все навколо, виключаючи тільки самого себе. І так як він не звертає увагу на оточуючих, у нього залишається багато сил для переживань з приводу єдиного, що для нього важливо - свого Я. Звичайно певні плюси в такій життєвій позиції є, негативним же буде те, що вони нездатні, взагалі, щось відчувати по відношенню до інших людей. Але при цьому саме вони найчастіше відкрито пишаються, що є пофігіст, і часто саме на основі таких людей і складається думка про саме поняття, хоча насправді це не так.
Відносний пофігіст
Відносний пофігіст, або як ще його можна назвати, вибірковий, це людина яка, з тільки їй зрозумілих причин, одним речам, людям, поняттями додає велику цінність, при цьому не замислюється про решту. Часто він проявляється у людей які захоплені якоюсь ідеєю або метою, як генії, екперементатори, та й просто підприємці. Але цим не обмежується. Такі люди можуть бути захоплені чим завгодно, не тільки роботою, а своїм здоров'ям, релігією, протилежною статтю, спортом, мистецтвом, та чим завгодно. До речі, таке вміння називається цілеспрямованість, і вже точно усіма розцінюється як позитивна якість, проте хоч і кажуть що мета виправдовує засоби, на жаль це далеко не завжди істина.
Прихований пофігіст ретельно маскує своє ставлення до світу.
Часто це дуже чуйні, уважні люди, які готові Вас вислухати, поспівчувати, навіть дати поради, але як тільки вони підуть, то моментально про все забудуть, адже насправді їм все одно. Звичайно, з точки зору психології таке ставлення цілком виправдано, оскільки звалювання на себе чужих проблем не призводить ні до чого хорошого, і зайво мучитися, особливо тим, що змінити не можеш абсолютно протипоказано, однак коли Ви розкусили такого прихованого пофігіста, напевно відчуєте співчуття , адже він здавався зовсім іншим. Що стосується ставлення до самого себе, то приховані пофігісти дуже дбають про те, що виставлено на загальний огляд, тобто свою зовнішність, вираз обличчя і інше, адже їм треба здаватися не собою, але за цим завжди стоїть повна байдужість.
Тепер давайте розглянемо розумний пофігізм.
Такі люди прийняли, з нашої точки зору, розумну позицію в своєму житті, вони самі визначили, що для них добре, а що погано, і розповсюдили відсторонене ставлення, на все погане, негативне що відбувається. І хоч і кажуть що життя складається з білих і чорних смуг, для розумного пофігіста це не так, чорні смуги для нього просто не існують. Це люди, які знаходять хороше у всьому, і не зациклюються на поганому. Вони вміють, більше того вони щиро щасливі від позитивних подій, від спілкування з цікавими людьми, вони вміють радіти. Саме їх часто називають ідеалістами, оптимістами, вони неначе ходять в рожевих окулярах, але знаєте що найцікавіше, саме в їх житті і відбуваються найцікавіші речі, адже вони щиро вірять що це саме так. Хіба таке життя не привабливе?

Не думаючи про проблеми, не переводячи себе переживаннями, не впадати в депресії. Бачити в житті тільки хороше, при цьому і отримуючи від життя все більше доказів цьому. Скажете це неможливо, але ж це не так. У житті кожної людини трапляються такі люди, їх легко впізнати за постійно блукаючої посмішки і виразом обличчя яке як би говорить, я готовий до того, що станеться. Вони хочуть жити, і що більш важливо їм жити цікаво, адже вони постійно чекають, що ще хорошого воно їм піднесе. І ось тут постає найголовніше питання, такими людьми можна тільки народитися? І без сумніву, такою людиною хотілося б з'явитися на світ, але якщо Вам у свій час, не пощастило, то Вас можна порадувати - цьому можна навчитися.


***
Зверни увагу


Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...