Ваша нишпорка тут !!!

Як зняти інтелектуальний стрес? (+++відео)

Проблема інтелектуального стресу або професійного вигорання знайома людям з пристойним IQ. Навіть комп'ютер зависає від перевантажень і невмілого поводження з ним. Тому дотримуємося правила «лікар, зцілися сам», і усунемо причини такої недуги.

5 прийомів самооборони від професійного вигорання.

Трудимося тільки в робочий час

Після роботи свої професійні думки стряхнемо разом з пилом на взутті, тупнувши на порозі будинку: дотримання трудового кодексу обов'язково і для нас. До речі, якщо дорога від роботи до будинку займає менше 15 хвилин, збільшимо її пішою прогулянкою - нехай наші розумні звивини відпочинуть, порадіють пейзажу і самотності. Після приємної вечері - перегляд картинок робочого дня, щоб поставити крапку після слів «завтра я успішно зроблю (і конкретно що)». Це забезпечить нам безтурботний сон, часто пропонує блискуче рішення будь-якої проблеми (як Менделєєву).

Підвищимо самооцінку

Похвалитися собі і колегам: свої професійні нагороди, дипломи тримаємо не тільки в комп'ютері, але і на робочому місці. Такий стимул відмінно працює у чемпіонів. Це подарує нам свободу у прийнятті рішень навіть при терті з колегами і диктаті керівництва.

Розширимо свою професійну інформованість

Підкинемо ці дрова у багаття, щоб не вигоряти. На початку кожного робочого дня в інтернеті поцікавимося професійними новинками не тільки у конкурентів, а й у світі, заслуживши повагу начальства і полегшивши собі роботу. При цьому похвалимо себе: «я супер!».

Відпочиваємо з задоволенням

Знімемо інтелектуальний стрес активним відпочинком, спортом, особливо плаванням. Натішимось класичною музикою: «Ранок» Гріга, «Пори року» Чайковського, «Картинки з виставки» Мусоргського, або своєю улюбленою мелодією. Поспілкуємося з сім'єю і друзями. Зізнаємося їм у своїй проблемі, комічно перебільшивши її, щоб разом посміятися - смішне вже не небезпечно.

Надамо собі «швидку допомогу»

  • При інтелектуальному стресі прямо на робочому місці потягнемося, позіхаючи, потремо руки, як в мороз, потім обличчя і потилицю.
  • 5 хвилин подивимося відео про свій літній відпочинок, згадаємо себе там і всі фарби, запахи і звуки природи.
  • Напишемо фломастером на аркуші свою проблему, а потім подивимося, як вона змивається під струменем води.
  • Зробимо комплімент своєму шефові або неприхильному колезі. А після кількох хвилин їх подиву, порадимо похвалити і нас - тоді ми для них звернемо гори, чи все-таки зробимо цей звіт.
Відкритим людям професійне вигорання не загрожує.

І пам'ятаємо: ми творчі, працьовиті фахівці високого класу, гідні поваги і подяки - який наш посил в суспільство, таке і відлуння. Тому ми самі запобіжимо вигоряння й зробимо свою кар'єру успішною!

***
Зверни увагу


***

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...