Ваша нишпорка тут !!!

Електронні книги - альтернатива старим книгам.


Часто можна почути з вуст старших людей, що сучасна молодь зовсім перестала читати книги. Чому так відбувається? Прогрес, мабуть. Основну інформацію люди отримують з телебачення, телебачення стає основним джерелом розваг.

Як дитині повернути бажання до читання? Мабуть один з варіантів - це читати цікаві популярні книги. Ну не будуть нинішні діти читати класику, їм це не цікаво. Так чому не читати актуальних творів. Навіть якщо не читати, їх цілком можна послухати з аудіо книг.



У Україні був створений цікавий проект для школярів - введення електронних книг. Це ж досить зручно, оскільки першокласникам зовсім немає потреби тягати здоровенні рюкзаки, наповнені п'ятьма, - десятьма книгами. А так, поставив в сумку невеликий планшет вагою 200 грам, і питання "забув книгу" або не знайшов книгу по психології в бібліотеці - відпаде раз і назавжди.

Проблема в тому, що кілька років тому проект відмінили тільки через те, що устаткування було дуже крихким, і часто ламалося в руках дітей. Проте це ж питання можна вирішити змінивши виробника даних пристроїв. Для того досить поставити не скляний екран, а пластиковий, який не так просто розбити. Наскільки б спростилося читання для дітей, наскільки воно б могло стати цікавіше, адже в школі на уроках учні могли б вивчати підручники, а разом з цим на перервах підчитувати популярні книги.

Проблема в тому, що сам формат книги не розрахований на сучасну технологічну молодь. Перегортати сторінки - це просто не цікаво, значно цікавіше натискати кнопки або одним дотиком руки перевернути сторінку. А що говорити про інтерактивні книги і спеціалізовану учбову літературу, де можна не тільки почитати, але і окремі приклади подивитися у відео-форматі. Це і є сучасні передові технології, які повинні витіснити звичайні книги і підвищити рівень утворення населення.

Але для того, щоб провести такого рівня освітню реформу, потрібно піклуватися про населення і не пошкодувати декількох тисяч гривень на такий підручник. Врахувавши, що його потрібно буде купувати тільки 1 раз, то можна підрахувати, що з урахуванням вартості сучасної книги в 100-150 грн, він окупиться вже за перших 2 роки експлуатації в школі. А про здешевлення навчання у Вузі таким чином, взагалі немає чого говорити, адже такі книги fb2 окупилися б за один семестр.

Мабуть кожен студент хотів би мати прісобі всі підручники, по яких можна підготуватися до лекції, залишиться тільки завдання для влади - готувати учбові і методичні матеріали в електронному вигляді.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...