Ваша нишпорка тут !!!

Як відповісти на образу?

statusyblog.ru
Чим нижчий інтелект, тим голосніші образи!
Тільки правда образлива.
Образи - це доводи неправих.
Гордовите вибачення - ще одне образа.
Дорікнути благодіянням - означає образити.
Неінтелегентна людина за образу б'є в морду, 
а інтелегентна в обличчя!

***

- Як ви знаєте, кілька тижнів тому при нашій першій зустрічі ми, мабуть, обидва встали не з тієї ноги, коли я назвав вас ідіотом. Я просто хочу сказати, що був не правий, озвучивши це.

Світ, на жаль, недосконалий. Напевно, якби було по-іншому, було б нудно, проте деякі прояви цієї недосконалості здатні не просто доставити неприємні хвилини, вони можуть надовго вибити з колії. Образи завжди неприємні, але для тих, хто не вміє на них гідно відповісти, вони часто стають приводом для депресії.

Як відповісти на образу і чи варто це робити? Я волію не відповідати. Чому? Для цього є кілька причин. 
  • По-перше, я гублюся перед грубістю. Звичайно, потім я знаходжу гідні аргументи, але, як мовиться, потяг уже пішов. 
  • По-друге, витрачати час на з'ясування стосунків з людиною, котра здатна образити іншу, я вважаю нераціональним, оскільки далекий від думки, що зможу змінити її на краще. 
  • По-третє, маю слабкі голосові зв'язки і перекричати скандаліста зможу навряд чи, а часто в словесних баталіях перемагає той, у кого гучніший голос. 
  • По-четверте, випад у відповідь провокує розвиток скандалу, а класичний ланцюжок «образа - відповідь - образа у відповідь» може бути нескінченним. Зрештою, здамся я, а перемагає, як відомо той, хто ставить крапку. Я волію ставити крапку відразу, минаючи всі проміжні етапи. 
Це не означає, що я чиню правильно, до того ж не завжди вдається ігнорувати образу. Так як питання про те, як відповісти на образу, хвилювало завжди, можна вивести кілька ліній поведінки, які, в залежності від обставин, допомагають тримати ситуацію під контролем. 
  • Перш за все, не слід приймати образу на свій рахунок і буквально. Якщо у людини поганий настрій або є вади у вихованні, це не означає, що винен в цьому я. 
  • Конструктивна критика і образа - речі різні. Образа, як правило, не має ніякого відношення до того, які ми є насправді. Тому фраза: «У вас є конкретна пропозиція?», Ставить опонента в глухий кут. Конкретного у нього немає нічого, інакше б з цього він і почав розмову. 
  • Якщо ви не знаєте, як відповісти на образу, але зробити це неодмінно треба, щоб зберегти власну гідність, відповідайте з гумором. Звичайно, це легше сказати, ніж зробити, але дотепна відповідь якщо і не розрядить обстановку, то допоможе з честю вийти з ситуації. 
  • У будь-якому випадку, почувши на свою адресу щось неприємне, постарайтеся зберегти спокій. Просто згадайте про те, що ця людина вам ніхто і її думка (якщо це думка, а не простий випад у вашу сторону) вам не цікава.
  • Постарайтеся не підвищувати голос, відповідайте спокійно і з гідністю. Чого не можна робити, так це показувати, що ви засмучені. Слідкуйте за своїми емоціями, зосередьтеся на них, а не образах. Іноді буває досить доброзичливо перепитати, що чоловік сказав. Зробіть вигляд, що ви не розчули або просто задумалися і не звернули уваги на його висловлювання. Повторювати образу буде тільки відвертий хам. З таким змагатися точно не потрібно, але це особливості вашого характеру. Хтось назве це боягузтвом, або можна називати це здоровим глуздом, цим і можна керуватися в подібних ситуаціях.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...