Ваша нишпорка тут !!!

Робіть спочатку найважчі справи


Напевно, всі помічали, що в житті ми майже завжди вибираємо найбільш легку дорогу - шлях найменшого опору.

Також, якщо нам потрібно зробити кілька різних справ, частіше ми в першу чергу приступаємо до найлегших, а важкі залишаємо на потім. Часто ці важкі речі так і залишаються ніколи не зробленими.


Це відбувається з різних причин. Ми не хочемо витрачати свою енергію. Ми боїмося приймати відповідальні рішення, боїмося ризикувати. Боїмося отримати розчарування і втратити впевненість в собі. Все це веде до зволікання та нерішучість.

Робити спочатку легкі речі, звичайно, простіше, але з точки зору загальної ефективності переважніше інший підхід - спочатку зробити важкі справи, а потім легені.

Це ефективніше, принаймні, з двох причин.

1. Слово «важкі» стосовно до нашої теми є синонімом слову «важливі». Найбільш важкі справи приносять найбільш істотний результат. Виконання саме важких завдань найбільше сприяє розвитку особистості.

2. На початку у вас більше енергії. Неважливо, початок це нового дня або початок нового року. Ви думаєте про те, що вам потрібно зробити, і у вас є на це енергія. Виконання легких справ забере вашу енергію і ваш час. Їх залишиться менше на більш важкі справи.

Як визначити правило, слідуючи якому можна позбавитися від зволікань і робити в першу чергу важкі і важливі справи?

Зробіть так.

Запишіть три справи, незалежно від того наскільки вони великі чи маленькі, які для вас важливі і які ви відкладали.

Прийміть на себе зобов'язання завтра (а якщо сьогодні ще не пізно, то і сьогодні), зробити їх. При цьому не потрібно задавати ніяких питань, придумувати виправдань для зволікання. Просто зробіть ці три справи.

Через якийсь час ви зможете повторити процес, визначити для себе ще три справи, які ви відкладали, і зробити їх і т.д.

Ви відчуєте почуття досягнення та реалізації. Щось, що обтяжувало вас і відволікало вашу увагу, піде.

Андрій Ложников

***
Корисно прочитати



Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...