Ваша нишпорка тут !!!

Хто такі ядовитики і чому вони небезпечні? (++відео)


Незважаючи на те, що ідеї позитивного погляду на життя на неї ж мають право, нам усім доводиться зустрічатися з неприємними людьми. По науці, ядовитик - це рослина, отруйна чи хижа. За традицією, неприємних людей часто називають енергетичними вампірами. 
У мене трохи інше бачення. До вампірів я якраз ставлюся позитивно, так як ці персонажі забезпечують відтік старої крові і неминучий приплив нової. А ось ядовитики - інша справа. Вони впорскують отруту, і організму доводиться боротися і хворіти. У цьому принципова різниця.

Хтось може сказати: а як же п'явки, ми ж прилипливості людей так називаємо, тих, які присмоктуються? П'явка як раз людині друг, тому що не просто присмоктується, а ще й корисні речовини в нашу тушку вводить.

У багатьох областях життя я використовую свої власні класифікації. Це зручно і для себе, і для того, щоб швидко з кимось поділитися. А ділитися доводиться часто.

Далеко не завжди ядовитики діють свідомо на шкоду, для когось це просто такий стиль життя і взаємодії. Однак важливо не те, у кого який стиль, а який вплив це справляє на нас. Якщо раптом розуміємо, що відчуваємо симптоми отруєння, то тут не до з'ясування мотивів.

Які основні групи ядовитиків я виділяю?

Добряк 

Ядовитик типу «Добряк» - це сорочка-хлопець, блузка-дівка, обидва ніби як готові за друга свого зняти останню сорочку і навіть блузку. І навіть періодично в спробах зробити це починають відскакувати гудзики. Але ви відчуваєте, що вам-то не потрібна його сорочка. Не просили. Однак «Добряк» буде продовжувати робити аванси в вашу сторону, адже він з найкращих спонукань. Але вам-то це не потрібно. І десь ви вже відчуваєте, що справа не так вже й чиста і що ви вже в положенні боржника. Упс-с-с ...

Мишоловка з безкоштовним непроханим сиром захлопується, і ви тупо повинні. Скільки? А незрозуміло. Від вас це вже не залежить. Все, що потрібно ядовитику, і спробуйте відмовтеся - відразу опинитеся ким? Угу, саме цим самим словом, про яке ви подумали.

Агресор 

Мій улюблений тип. Тому що несеться з ін'єкцією отрути, свої отруйні наміри заявив прямо і недвозначно, ні в які переговори вступати не має наміру і має тільки одну задачу: жорстко поставити вас під управління через протиотруту, яка є тільки у нього. Протиотрутою він уміло користується, періодично видаючи дозу для «віддихатися». І в цей момент він просто душка, добрий слідчий.

Однак не потрібно будувати ілюзій. Цей ядовитик зацікавлений в тому, щоб тримати свою жертву на короткому повідку, і приємний лише одним: зняттям обмежень на самооборону. Сам нарвався.

Прилипала 

Давно не зустрічав цей тип, мабуть, у мене на лобі написано: мовляв, де прилипнеш - там і відлипнеш, однак скарги на цього персонажа чую часто. Це «Добряк» зі знаком мінус. Прилипала отруює помилковим відчуттям жалю і відповідальності. «Тільки ти можеш мені допомогти ... Без тебе все взагалі пропало ... А от якби в мене теж було така ж освіта... ». І ось уже пізній вечір, а ви все ще ваяєте прилипалі його завтрашню доповідь. І правда: хто ж, якщо не ви?!

Прилипала відлипає після прямої пропозиції угоди: так, я допоможу, але ти тоді зроби завтра ось це і це, а то я зовсім зашивають. Майте на увазі, що «це і це» вам все одно потрібно зробити самому, тому що прилипала швидше за все зіллє цю бартерну операцію.

Прилипали, як і добряки, займають соціально захищену позицію в колективах. Адже вони хороші. І якщо жорстку відсіч агресору місцевий соціум схвалює, то ось маленьких ображати як би недобре. На тому й живуть.

Жертва 

Антипод агресора. Володіє двома неймовірними здібностями: накликати на себе усілякі санкції і користуватися позицією приниженого і ображеного. Служить утилізатором нерозтраченої енергії агресора і при цьому конвертує її в отруту для тих, хто заліковує його рани. Якщо практикуєте виходжування жертв, робіть це в рукавичках. Заразно.

Дрібний тиран 

Незважаючи на те, що даний персонаж - це рідкісний мікс добряка, агресора, прилипали і жертви, зустрічається досить часто. Головна його відмінність - це влада. Дрібний тиран має реальну владу над людьми - будь це трудовий колектив, учасники дорожнього руху, мешканці гуртожитку. Дрібний тиран знаходиться під своїм начальством, від якого точно так само зазнає, але при цьому - над конкретними людьми. І тут вже згідно черговості клювань зазнають вони.

Робота дрібного тирана важка, він всерйоз пов'язаний мережею соціальних зобов'язань по горизонталі і вертикалі, що його сильно напружує. Дуже часто дрібний тиран знімає стрес шляхом самоотруєння алкоголем, який дозволяє на короткий час хоча б в ілюзіях вислизнути з павутини.

Шкода його, чесно кажучи.

Видове різноманіття ядовитиків вражає, для повного опису тут замало місця.

Але є і ще один важливий момент, про який обов'язково хочу сказати.

Дуже може бути, що ми самі, білі і пухнасті, для когось є ядовитиками. Нав'язуємо комусь точку зору і допомогу, позбавляємо свободи, маніпулюємо чужим почуттям обов'язку. Все відносно, важливо лише, щоб все було усвідомлено.


***
Зверни увагу


***

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...