Ваша нишпорка тут !!!

Як «лікувати» лінь?

Лінь з'їдає весь час Ваш або когось з близьких і не залишає шансів на повноцінне життя? З причинами глибокої ліні і способами керувати нею допомагають розібратися психологи, ось деякі поради з «лікування» від ліні.

Лінь і самооцінка

Більшість психологів схильні до думки, що лінь - це спосіб захисту слабкого "Я" від реалій життя. Низька самооцінка, страх невдач відводять людину від дій в глибоку бездіяльність. Неможливість самореалізації, участі у повноцінному житті, відмова від мрій і досягнень - ось ціна, яку ми платимо за надлишки ліні в звичках і характері. Але вихід завжди є у того, хто його шукає. Візуалізація майбутніх результатів своєї праці дасть вам потрібну енергію та ентузіазм. Мрійте і дійте - це хороша звичка завжди буде тримати вас в активному тонусі.

Необхідність зусиль над собою

Життя влаштоване так, що рух - її основна складова. І якщо інші організми рухаються інстинктивно, то людина просто зобов'язана постійно, регулярно здійснювати зусилля для того, щоб жити і розвиватися. Регулярна фізична активність, яка увійшла у звичку, ранкова 15-хвилинна зарядка, - все це ефективні прийоми для "лікування від ліні".

Блокування зусиль

Чому ж всупереч здоровому глузду, часто на шкоду собі, людина відмовляється від мінімальних зусиль, необхідних навіть для виживання? Пережиті в дитинстві почуття, такі, як страх, незахищеність, образа, призвели до невпевненості перед завтрашнім днем ​​і сформували лінь, як один із захисних механізмів.

Для того, щоб не дати механізму блокування можливість заробити і умовити наш здоровий глузд, виконуємо всі справи не відкладаючи. Це дуже корисна "таблетка від ліні".

Що робити, якщо людину постійно долає лінь?

Як правило, гіперопіка, жорстка критика, схильність робити все самостійно призводить до ліні оточуючих такої людини людей. Важливо пам'ятати, що адекватна самооцінка людини, її усвідомлені інтереси і прагнення просто вбивають лінь. Розуміння переваг виконання поставленого завдання, на відміну від відмови її реалізації, повинні стати звичним свідомим зусиллям людини, звиклої озиратися на думку оточуючих.

Що робити, якщо перераховані засоби не допомагають?

Перевірте наскільки повно ви висипаєтеся і чи немає у вас хронічних захворювань, які послаблюють ваше психологічне здоров'я. Для того, щоб залишатися свіжим і активним протягом дня вам треба всерйоз поставитися до свого самопочуття.

Основна стратегія «лікування» від ліні

Основна стратегія «лікування» - активізація «хворого» і його мотивування до самостійних дій. Давайте пам'ятати, про те, що співчуття не допоможе впоратися з вадами, а тільки підгодує їх. У цій ситуації потрібні рішучі дії, вчинки.

Лінь "вилікувати» неможливо, від неї можна тільки «вилікуватися».

Найкращий засіб від ліні - це розуміння важливості своєї роботи і вміння робити її в потрібному для себе темпі. Якими б не ідеальним не були навколишні нас умови і люди, пам'ятайте, змусити лінуватися людину неможливо.
Так, що ваша лінь або ваша активність - це виключно ваш особистий вибір.

***
Зверни увагу


Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...