Ваша нишпорка тут !!!

Прогулянка в парку підвищує розумові здібності (++відео)

За даними невеликого дослідження, перейти в стан медитації так само просто, як прогулятися в парку, зазначає "Huffington Post", передає УНН.

У рамках дослідження, проведеного нещодавно вченими британського Університету Херріот-Уатт, було проведено дослідження електричної активності мозку добровольців в процесі руху. Результати дослідження показали, що під час прогулянок у районі зелених насаджень мозок людини налаштовується на роздуми.


Як було написано в статті за результатами дослідження, опублікованій в Британському журналі зі спортивної медицини, "висновки, зроблені вченими, можуть сприяти розширенню зон зелених насаджень в цілях поліпшення емоційних умов для прогулянок або інших форм фізичної активності або розумової діяльності".

До участі в дослідженні були залучені 12 дорослих добровольців, яких попросили здійснювати прогулянки в трьох районах Единбурга, при цьому учасників підключили до мобільних установок, які знімали у них електроенцефалограми (з метою відстеження їх емоційного стану). Учасники здійснили 25-хвилинну прогулянку по міській торговельній вулиці, в парковій зоні і по вулиці в діловій частині міста. Під час прогулянок мобільні електроенцефалографи фіксували у людей різні емоційні стани, в тому числі такі, як досада і засмучення, задумливість, короткочасне і тривале збудження і зосередженість.

Вчені виявили, що під час прогулянки в зоні зелених насаджень, найяскравіше виявлялася задума, в той час як такі стани, як тривале збудження і зосередженість були виражені в мінімальному ступені.

Крім того, піша прогулянка в парку або велосипедна прогулянка за містом позитивно позначається на стані нашого мозку. Як повідомили фахівці з Вашингтонського університету, відпочинок на лоні природи сприяє зняттю розумової перевтоми і навіть активізує ті ділянки мозку, які відповідають за пізнавальну діяльність.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...