Ваша нишпорка тут !!!

Дев'ять способів поліпшити самооцінку (++відео)


Щоб дивитися на життя очима переможця оточи себе оптимістами, не порівнюй себе ні з ким, не давай себе принижувати і не бійся помилятися.
Здобув маленьку перемогу?
Похвали себе і не забудь її відзначити
/ shutterstock.com
Кращий спосіб круто змінити своє життя, завжди бути в тонусі і заслужити повагу інших - поліпшити свою самооцінку.

Вчора ти був замученим життям робочою конячкою, на яку всякий намагався звалити свою частину роботи, а сьогодні впевнено дивишся в очі грізного шефа? Зробити це непросто, але результати варті докладених зусиль.

Ось кілька порад, які допоможуть тобі в цьому допомогти:

Переглянь своє оточення

Уникай товариства цинічних і злісних людей. І навпаки, оточи себе тими, хто буде дарувати позитивні емоції і підтримувати. Позитивний заряд, отриманий від них, підніме настрій, а разом з ним і самооцінку. Запам'ятай: якщо б ти був поганою людиною, гідні люди не стали б з тобою спілкуватися.

Став досяжні цілі

З'ясуй для себе, чого ти хочеш добитися в житті. Постав перед собою цілі і працюй над їх досягненням. Великі завдання розбивай на декілька більш дрібних. Це дозволить тобі підживлювати свою самооцінку кожного разу, коли ти будеш здобувати чергову маленьку перемогу.

Слухай «корисну» критику

Вчися спокійно сприймати критику. Пам'ятай: з її допомогою ти можеш усунути свої недоліки. Але перш ніж визнавати свої слабкості, переконайся, що критика дійсно конструктивна. Якщо ти будеш сліпо вірити кожному, хто візьметься тебе розпікати, твоя самооцінка дуже швидко знизитися до нуля.

Дай собі право на помилку

Прийми той факт, що ти всього лише людина, а значить - маєш право на помилку. Не кори себе за те, що щось не вийшло. Думай про те, що ти все виправиш і зможеш домогтися успіху. Настроюй себе позитивно. Це допоможе тобі зберегти віру в себе і зміцнить твою самооцінку.

Порівнюй себе з собою

Ніколи не порівнюй себе з іншими. Це найпростіший спосіб знайти в собі те, в чому ти комусь поступаєшся. Краще порівнюй свої минулі і нинішні досягнення.

Не думай про невдачі

Не зациклюйся на своїх невдачах. Будь-які життєві ляпи подібні паразитам: якщо ти не позбудешся від думок про них, вони будуть рости і множитися. А разом з ними буде рости і твоя невпевненість в собі. Якщо ти хочеш, щоб оточуючі поважали тебе, викинь всі негативні думки з голови.

Не давай себе принижувати

Не піддавайся тим, хто намагається принизити тебе. Вчися протистояти таким людям. Але пам'ятай, що ти зможеш зробити це тільки будучи впевненими в собі. Веди себе стримано і гідно - і недоброзичливці будуть безсилі.

Пам'ятай про головне

Чому твої друзі та близькі люблять тебе? На це, напевно, є причини. Наприклад, твої досягнення та позитивні якості. Завжди пам'ятай про це.

Не здавайся

Твоя самооцінка повністю залежить від твого благополуччя. Ледачій і неохайній людині дуже складно почувати себе впевнено. Якщо ти навіть трохи опустився і перестав боротися, а твій зовнішній вигляд неохайний, тобі нема звідки підживлювати свою самооцінку.

По темі

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...