Ваша нишпорка тут !!!

11 заповідей Білла Гейтса для молоді


У Білла Гейтса троє дітей. У їх вихованні найбагатша людина планети керується строгими правилами: діти повинні працювати і пробиватися в житті самі.

Своє багатомільярдні статки Гейтс має намір витратити на благодійність, дітям ж - дочкам Дженніфер, Фібі і синові Рорі - він вирішив залишити в спадок лише 0,2% від нього і ні цента більше. Щоб не вирости аморфними і бездіяльними, підлітки повинні мати уявлення про реальне життя, переконаний Білл Гейтс.

Свої міркування з цього приводу він виклав у 11 заповідях, адресованих сучасної молоді.

1. Життя несправедливе - звикнись з цим фактом.

2. Світу наплювати на твоє самопочуття і самоповагу. Світ очікує від тебе якихось досягнень, перед тим як прийняти до уваги твоє відчуття власної гідності.

3. Дуже малоймовірно, що тобі почнуть платити 40 тисяч в рік відразу після закінчення школи. Ти не станеш віце-президентом компанії, з лімузином і особистим шофером, поки не заслужиш цього.

4. Якщо ти думаєш, що твій вчитель строгий і вимогливий - почекай знайомства зі своїм босом. На відміну від вчителя, кар'єра боса залежить від того, як ти справляєшся зі своїми завданнями.

5. Обсмажувати бургери в «Макдоналдсі» - не нижче твоєї гідності. Твої прадіди назвали б будь-яку, навіть таку, роботу «хорошим шансом».

6. Не поспішай звинувачувати у кожній своїй невдачі своїх батьків. Не ний і не носись зі своїми невдачами, вчися на них.

7. До твого народження твої батьки не були такими нудними і нецікавими людьми, якими вони здаються тобі зараз. Вони стали такими, заробляючи на твоє безтурботне дитинство, перучи твій одяг і слухаючи твою нескінченну балаканину про те, який ти класний. Тому, перед тим як вирушати рятувати ліси Амазонки від знищення жадібним поколінням твоїх батьків, спробуй для початку навести порядок в своїй кімнаті.

8. Твоя школа відмінила поділ на переможців і лузерів, життя - ні. В деяких школах припинили ставити погані оцінки, дозволили скільки завгодно спроб здати тест чи відповісти на запитання ... Це анітрохи не схоже на те, що відбувається в житті.

9. Життя не розділене на семестри, літніх канікул в ньому не існує, і дуже мало роботодавців, зацікавлених допомогти тобі знайти твоє власне «я». Тобі доведеться робити це в твій особистий час.

10. Не плутай реальне життя з тим, що показують по телебаченню. У житті людям доводиться більшу частину часу проводити не в кав'ярні, а на робочому місці.

11. Підтримуй добрі стосунки з очкариками-ботаніками. Швидше за все, один з них колись стане твоїм начальником.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...