Ваша нишпорка тут !!!

Як мотивувати себе

Уміння мотивувати себе є абсолютно необхідним для щасливого і успішного життя. Наступні поради допоможуть вам отримати заряд мотивації.

1. ОПИШІТЬ СВОЄ МАЙБУТНЄ

Опишіть в одному або двох абзацах, як повинно виглядати ваше бажане майбутнє. Напишіть про те, що ви робитимете, де житимете, і як ви насолоджуватиметеся досягнутим успіхом. Це мотивуватиме вас на досягнення як поточних, так і віддаленіших цілей.

2. ВІЗУАЛІЗУЙТЕ СВОЄ МАЙБУТНЄ

Закрийте очі і представте себе таким, що займається тим, чим ви хотіли б займатися. Якщо ви хочете досягти кращої фізичної форми, уявіть, як ви, наповнений здоров'ям і в прекрасній фізичній формі, займаєтеся в тренажерному залі або бігаєте вранці. Якщо ви мрієте відкрити свою справу, уявите себе в день відкриття, що вітає працівників і перших клієнтів.

3. ВІЗУАЛІЗУЙТЕ МИНУЛЕ

Коли ви візуалізуєте минуле, ви зможете побачити, де ви були і як далеко ви просунулися. Якщо ви ставили собі мету стати більш організованим і досягли певного успіху в цьому, перенесіться в думках в той час, коли все було не так добре. Це допоможе вам не звертати з вибраного шляху.

4. МРІЙТЕ ШИРОКО

Коли ви думаєте про своє майбутнє, не бійтеся будувати великі плани. Це допоможе вам легко переносити короткочасні невдачі. Труднощі і перешкоди на шляху вже не зупинять вас, оскільки ви будете націлені на значніші досягнення.

5. ПРОДОВЖУЙТЕ ВЧИТИСЯ

Вчитеся, читайте, обговорюйте, слухайте і випробовуйте все, що може наблизити вас до своєї мети або мрії. Скажімо, якщо ви хочете стати письменником, ви можете записатися на курси, читати книги, переписуватися з іншими письменниками, брати участь у виставках і так далі

6. БУДЬТЕ ОРГАНІЗОВАННИ

Чисті, охайні і добре організовані робоче місце, будинок, і саме життя є необхідними умовами для мотивації розуму. Грязь навколо веде до появи сміття в думках. Зберігайте порядок в своєму житті, і ви знайдете більше енергії і ясність в кожному своєму дні.

7. ОТОЧИТЕ СЕБЕ «МОТІВАТОРАМІ» УДОМА І НА РОБОТІ

Помістите символи, знаки, написи або інші речі і предмети, які нагадують вам про ваші цілі і мрії в своєму будинку, офісі, машині, гаманці, календарі. Подібні нагадування гарантують постійний потік мотивації.

8. БЕРІТЬ УЧАСТЬ В ДОБРОДІЙНОСТІ

Приділяйте частину свого часу для допомоги людям навколо. Коли безкорисливо щось віддаєш іншому, починаєш краще розумієш, скільки хорошого у тебе є в життя і скільки задоволення може приносити допомогу іншим.

9. МОТИВУЙТЕ ІНШИХ

Навчаючи інших краще розумієш предмет навчання. Допоможіть своїм дітям стати мотивованими, допоможіть своїм друзям в постановці і досягненні цілей, допоможіть улюбленій людині здійснити його мрії.

10. ПРОВОДИТЕ ЧАС З ДІТЬМИ

Спілкування з дітьми дозволить вам поглянути на те, що відбувається в іншому ракурсі. У вас може бути стрес на роботі і неспокій за те, щоб встигнути все зробити до терміну, але коли ви граєте з дітьми, турботи і стрес нібито йдуть або відсовуються на задній план. Діти дивляться на життя просто, і в багатьох життєвих ситуаціях такий підхід себе виправдовує.

11. ЗНАЙДІТЬ ОДНОДУМЦІВ

Чи є у вас близький друг, який намагається чогось добитися? Можливо, ваш родич намагається досягти великих цілей. Знайдіть собі однодумців. Ви зможете мотивувати, надихати і підтримувати один одного. Ваші нагадування і ради допоможуть кожному з вас в реалізації особистих цілей.

12. ВИБЕРІТЬ ЗРАЗОК ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ

Знайдіть собі людину, у якої ви хотіли б вчитися. В цьому випадку вам не доведеться наново винаходити велосипед, і ви зможете перейняти краще від поважаної вами особи.

13. ПРОГУЛЯЙТЕСЯ АБО ПРОКОТИТЕСЯ НА МАШИНІ

Пройдіться навколо кварталу або прокотитеся на машині, щоб розвіятися, відвернутися або заспокоїтися. Іноді нам всім потрібно змінити обстановку, а швидка ходьба або їзда на машині добре підходять для цих цілей.

14. ЧИТАЙТЕ ІСТОРІЇ УСПІХУ

Читайте історії успіху людей, що оточують вас. У одному лише газетному номері можна знайти десятки невеликих історій успіху, які можуть мотивувати вас і надихнути до подальших дій. У бібліотеках повно біографій і автобіографій звичайних людей, які досягли видатних результатів.

15. СЛУХАЙТЕ МУЗИКУ

Музика може заспокоювати, порушувати, засмучувати, а також мотивувати. Прослуховування швидкої ритмічної музики під час пробіжки - один з прикладів мотивуючої дії музики. А яка музика мотивує вас?

16. ДИВИТЕСЯ МОТИВУЮЧІ ФІЛЬМИ

Одній з причин, чому люди люблять дивитися фільми, є те, що вони розповідають про героя, який шляхом зростання і накопичення досвіду приходить до перемоги через боротьбу і страждання. Складіть список фільмів, які мотивують вас.

17. ЧИТАЙТЕ МОТИВУЮЧІ ВИСЛОВИ

У Інтернеті і книгах містяться тисячі цитат і висловів, які здатні надихнути, мотивувати і змусити нас всіх подивитися на своє життя з іншої точки зору. Пошукайте вислову на тему, що цікавить вас, і ви знайдете мільйони сторінок, які відповідають тому, що ви шукали.

18. ПРАВИЛЬНО ХАРЧУЙТЕСЯ

Життєва енергія украй важлива для створення щасливого життя. Але кількість енергії сильно залежить від здорового живлення. Створіть собі раціон живлення, в який обов'язково включите всі мінерали, вітаміни і живильні речовини, які необхідні вашому організму.

19. ВИСИПАЙТЕСЯ

Деяким людям хапає шість годинників сну, а іншим потрібне все сім-вісім. Неважливо скільки годинників сну вимагає ваш організм - важливо, щоб він їх отримував. Декілька ночей по 3-4 годин сну сильно позначаться на вашій мотивації, енергетичному потенціалі і загальній поведінці.

20. ПОСТІЙНО ВЧІТЬСЯ НОВОМУ

Це найголовніша порада. Ніколи не припиняйте пізнавати навколишній світ. Читайте, слухайте і дізнавайтеся нове про інтересних вам речах. Не задовольняйтеся відповіддю «я не знаю», шукайте відповіді на питання. Будьте допитливі.

=================================

Без наявності поставлених цілей важко здійснити довгострокові зміни. Використовуйте наступні ради для того, щоб поставити ефективні цілі.

=================================

21. СТАВТЕ ПЕРЕД СОБОЮ ЦІЛІ

Це найбільш важлива рада щодо цілей - використовуйте їх! Без цілей вам буде важко чогось добитися в житті. Пливучи за течією, надаючи іншим робити за вас вибір, ви ніколи не досягнете того, чого хочете самі. Прагнете до досягнення поставлених цілей все своє життя і насолоджуйтеся успіхом і щастям, які вони приносять.

22. МОЗКОВИЙ ШТУРМ

Візьміть чистий лист паперу і ручку. Сядьте в тихому, добре освітленому місці і думайте, думайте, думайте. Записуйте будь-які ідеї, які приходять вам в голову. Фінансові цілі, особисті цілі, цілі у взаєминах з людьми, цілі пов'язані із здоров'ям і так далі Запишіть кожну свою ідею. Коли ви закінчите обдумування, у вас буде предостатньо цілей для подальшої роботи.

23. ЗАПИШІТЬ МЕТУ НА ПАПЕРІ

Як тільки ви намітили собі мету - запишіть її. На папері ваша мета виглядатиме конкретнішою і яснішою. Мета, яка залишилася парити у вас в голові, може бути благополучно забута задовго до того, як ви зможете серйозно попрацювати над нею.

24. МАКСИМАЛЬНО КОНКРЕТИЗУЙТЕ СВОЮ МЕТУ

Цілі мають бути конкретними для того, щоб бути ефективними. «Поліпшити взаємини з дітьми» може бути важливою і гідною метою, але її формулювання дуже неконкретне. Спробуйте краще замість цього включити в свій план день, присвячений іграм, сімейна вечеря кожен вечір з 6 до 7. Конкретний план має значно більше шансів на успіх.

25. ПРИЗНАЧАЙТЕ ТЕРМІНИ ВИКОНАННЯ

Перенесення і зволікання смертельно небезпечні для ваших цілей і прагнень. Якнайкращий спосіб справитися з цим - визначити термін виконання конкретних дій. Як і сама мета, термін має бути гранично конкретним.

26. ПЛАНУЙТЕ ДАТУ ПОЧАЛА РОБОТИ

Установка термінів виконання роботи безумовно важлива, але не можна забувати об її протилежності - визначення конкретних термінів початку робіт. Позначивши собі мету, ви можете відразу знайти велику кількість приводів, щоб відкласти її реалізацію. Призначте собі терміни і строго дотримуйтеся їх.

27. ВАШІ ЦІЛІ ПОВИННІ КИДАТИ ВИКЛИК

Для того, щоб цілі були ефективними, необхідно, щоб вони кидали вам виклик. Якщо ваші цілі будуть легко досяжні, ваша мотивація почне знижуватися. Ваші цілі повинні максимально задіювати ваші навики і здібності і, крім того, повинні сприяти придбанню вами нових знань і умінь.

28. ЦІЛІ МАЮТЬ БУТИ ДОСЯЖНІ

Постановка свідомо недосяжної мети викличе у вас розчарування, злість і невпевненість. Цілі не мають бути легенями, але вони мають бути розумними.

29. СКЛАДІТЬ ДОКЛАДНИЙ ПЛАН ДІЙ

Розробіть детальний покроковий план дій для кожного з етапів досягнення поставленої мети. Одній з головних причин невдач при спробі досягти наміченого є відсутність розуміння, що саме потрібно зробити для досягнення меті. Плануйте свою роботу і працюйте за планом.

30. НЕ ПЕРЕСТАРАЙТЕСЯ

Не ставте собі дуже багато цілі відразу. Для початку достатнього одной-трех. Розпилювання зусиль одночасне на більшу кількість завдань приведе до того, що жодній з цілей не буде приділено достатньо уваги і зусиль, необхідних для її досягнення.

31. ВІДСТЕЖУЙТЕ СВОЄ ПРОСУВАННЯ ДО МЕТИ

Відзначайте прогрес в просуванні до мети. Наприклад, ви поставили собі мету читати 300 сторінок літератури в тиждень. Краще буде розподілити досягнення цієї мети, читаючи по 25-50 сторінок в день і щодня відзначаючи виконану роботу в цьому напрямі. Щодня відзначаючи свій прогрес в досягненні мети, ви виробляєте в собі могутній заряд мотивації на реалізацію даної мети.

32. СПИСОК БАЖАНЬ

Складіть список з десяти подів, які ви повинні встигнути зробити в житті. Наприклад, заснувати свою справу, пробігти марафон, об'їхати Европу, вивчити французький і так далі Покладете цей список в ящик столу будинку або на роботі.

33. НАПОМІНАТЕЛІ

Різноколірні листки, що клеяться, - хороший спосіб для нагадування про щоденні справи і завдання. Тільки не перестарайтеся - не потрібно обклеювати екран свого комп'ютера настільки щільно, що не можна буде розібрати зображення на нім.

34. НАГОРОДЖУЙТЕ СЕБЕ

Придумайте собі нагороду. Як тільки ви досягнете мети або зробите значний крок в її реалізації - відсвяткуйте це. Ви наполегливо працювали і заслужили на нагороду. Сходите пообідайте, влаштуйте собі маленьку відпустку або займіться тим, що доставляє вам радість.

35. НАВІЩО МЕНІ ЦЕ ПОТРІБНО?

Чому ви ставите собі саме цю мету? Так і напишіть: «Навіщо мені це потрібно?» Поставте собі це питання стосовно кожної мети. Вам потрібно добитися повної ясності щодо того, навіщо ви намагаєтеся досягти цієї мети. Якщо ви не можете виразно відповісти собі на це питання, викреслюйте цю мету зі свого списку і переходите до наступної.

=================================

Відношення - це все. Наступні ради допоможуть вам створити відношення переможця і допомогти іншим зробити те ж саме.

=================================

36. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ПРАВИЛЬНІ СЛОВА

У повсякденних розмовах використовуйте такі вирази як: «Ми знайдемо рішення» або «Я позитивно до цього відношуся». Слова, які ви використовуєте в повсякденній мові, роблять основний вплив на вашу поведінку і настрій.

37. ПРАГНЕТЕ ДО ОПТИМІЗМУ

Я розмовляв з багатьма людьми, які вважали, що оптиміст мало чим відрізняється від песиміста і не бачили великої різниці між цими двома підходами до життя. Це пастка! Потрібно прагнути до оптимізму не дивлячись ні на що. Песимістами або оптимістами не народжуються, ними стають.

38. ПРИДИВИТЕСЯ ДО СВОГО ОТОЧЕННЯ

Чи є у вашому оточенні люди з негативним відношенням до світу? Який вплив вони роблять на вас? Дуже часто наша поведінка і світогляд безпосередньо залежить від людей, що оточують нас. Якщо ваше оточення будинку або на роботі негативно впливає на ваш настрій і поведінку, терміново прийміть заходи для зміни ситуації.

39. ІНОДІ ЗМІНИ ПРОСТО НЕОБХІДНІ

Коли ви знаєте, що ви нещасні, визнайте це і зробіть дії, щоб змінити таке положення справ. Це дуже складно зробити, особливо коли у вас немає настрою або бажання признатися в цьому самому собі. Справа може виявитися важкою, але воно те коштує. Якщо вам погано - усвідомте це і спробуйте змінити ситуацію.

40. СЛУХАЙТЕ, ЩО ГОВОРЯТЬ ІНШІ

Нам часто подобається думати про самих собі, що ми хороші, позитивні люди, але це не завжди так. Послухайте, що ваші друзі і родичі говорять про вас і вашу поведінку. Ви можете почути багато такого, чого вам не хотілося б чути, але іноді кращі зміни в житті починаються з конструктивної критики.

41. ЧОМУ ВАМ БУВАЄ ПОГАНО?

Коли ви усвідомлюєте, які ситуації діють на вас пригноблюючий, ви здатні навчитися їх уникати і позбавитися від напруги, болю і розчарувань, які вони приносять з собою. Якщо таких ситуацій не вдається уникати, спробуйте винести з них позитивний досвід.

42. ЩО ПОКРАЩУЄ ВАШ НАСТРІЙ?

Це життєво важливе питання для вашого настрою і поведінки. Знайшовши на нього відповідь, ви отримаєте в користування «кнопку гарного настрою», яку можна буде використовувати знову і знову. Коли я сам у поганому настрої, я задаюся питанням, чи їв я сьогодні. В більшості випадків після хорошого обіду вектор мого настрою розгортається на 180 градусів.

43. ЗРОБІТЬ ПЕРЕДИХ

Коли ви не у дусі або просто втомилися, дайте собі передихнути. Часто коротка перерва допомагає поглянути речі з іншої точки зору і повернутися в ту ж ситуацію вже з позитивним настроєм.

44. ПОДУМАЙТЕ ДВІЧІ, Перш ніж ДІЯТИ

Перш ніж щось зробити, подумайте про наслідки. Наприклад, якщо ваш працівник здійснює дурість, яка негативно відбивається на вас, не переходите до негайної атаки. Обдумайте якнайкращий варіант дій. Потім обдумайте його ще раз. Тільки після цього має сенс діяти.

45. НЕ РЕАГУЙТЕ, А ВПЛИВАЙТЕ НА СИТУАЦІЮ

У цьому полягає основна відмінність між щасливим ентузіастом і сумним песимістом. Коли у вашому житті відбувається щось важливе, що має для вас пряме або непряме значення, впливайте на ситуацію. Це означає, що ви обдумуєте ситуацію, використовуєте свій розум для пошуку рішення і приймаєте відповідні заходи. Коли ж ви реагуєте на ситуацію, ви пропускаєте стадію роздуму і робите перше, що прийде вам в голову в даний момент. Поза сумнівом, таке реагування тільки додасть вам проблем і розчарувань. Тому впливайте, а не реагуйте.

46. ЦІНУЄТЕ ЩО МАЄТЕ

Озирніться навколо і навчитеся цінувати те хороше, що є у вашому житті: ваші друзі, сім'я, кар'єра, будинок і так далі Вже одного це досить для формування позитивного відношення до життя. Адже що б поганого ні трапилося в житті, ви як і раніше можете бути вдячні за те, що маєте. Подивитеся на ситуацію в перспективі і цінуєте те хороше, що є у вашому житті.

47. ВИ НЕ ЗАВЖДИ МАЄТЕ БУТИ ЩАСЛИВИМИ

Іноді корисно і погрустіть. Ви не завжди маєте бути на підйомі, радісні і товариські. Навпаки - це може привести до внутрішнього спустошення або нервового зриву. Бувають дні, коли все йде не так або абсолютно нічого не хочеться робити. Такі дні нормальні і незабаром проблеми підуть.

48. ЗАДУМАЙТЕСЯ

Подумайте над проблемами логічно. Дозволяючи емоціям керувати вами, ви можете зробити багато вчинків, які здаються правильними і виправданими в той момент, але зрештою це виявляється не кращим вибором.

49. НЕ ПІДТРИМУЙТЕ ПЛІТКИ

Не приймайте участі в негативних чутках, що обговорюються навколо вас. Якщо бачите, що розмова йде до цього, ввічливо вибачитеся і підіть.

50. ПОЧНІТЬ ДЕНЬ З ХОРОШОГО

Прокидайтеся з посмішкою, повні енергії. Сьогодні вам належить багато чого досягти і багато чому порадіти. Життя коротке, і потрібно витягувати з сьогоднішнього дня максимум користі. Також як з кожного наступного дня.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...