Ваша нишпорка тут !!!

Паливо для нашого особистісного росту, 10 способів вміло задавати питання (+++відео)

Наші питання - паливо для нашого особистісного росту і успіху в бізнесі. Наш мозок любить питання. Вітайте їх. Грайте з ними. Ваш мозок буде вам за це вдячний.

10 способів вміло задавати питання:

1. Запитання, корисні для творчого вирішення проблеми

Хочете вирішити проблему? - Задавайте питання про неї. Саме чудове в питаннях те, що ваш мозок негайно починає автоматично над ними працювати.
І головне: мозок продовжує працювати над питаннями навіть тоді, коли ви про це не підозрюєте.

2. Запитання для зміщення перспективи

Перетворіть саму проблему в питання. Відомо, що правильно визначити і сформулювати проблему - по суті, означає забезпечити успіх її вирішення.

3. Питання для напряму мислення

Запитання направляють і коректують наш розумовий процес. Іноді корисно задавати навідні запитання: вони стимулюють нові ідеї. Приклад: «Чи є у тебе інший ефективний варіант?». З іншого боку, корисно задавати і звужувати напрям питання: вони повертають нас «на землю». Наприклад: «Які завдання нам потрібно виконати?»

4. Запитання в освіті та лідерстві

Запитання - відмінний спосіб стимулювати мислення. Вчителі знають, що справжнього навчання можна досягти тільки тоді, коли учні привчені мислити самостійно. Запитання працюють ефективно в бізнесі . Наприклад, лідери компанії за допомогою питань можуть направляти хід думок співробітників, розвивати колективне мислення. Наприклад: «Яке рішення проблеми ми тут бачимо?»

5. Запитання для створення атмосфери бесіди і співпереживання

Запитання пожвавлюють бесіду. Якщо ви грамотно використовуєте в розмові питання, люди відчувають себе повноправними учасниками бесіди, а також відчувають, що їх уважно слухають. Прості питання типу «Як я можу допомогти?» - Найпростіший спосіб показати, що ви слухаєте свого співрозмовника.

6. Запитання для розвитку критичного мислення

Вміле використання питань - основа критичного мислення. Розумні люди не бентежаться задавати наївні питання. Ефективний початковий список - це метод п'яти питань (Що? Де? Хто? Коли? Чому?)

7. Запитання для зміщення фокусу уваги

Уявіть, що ви відчуваєте себе пригніченим, і пораженські твердження типу «Це неможливо!» посилюють стрес і не дозволяють вам знайти рішення проблеми. Перетворіть твердження в питання «Що корисного в цій ситуації?», І ви знову сфокусіруетесь на вирішенні проблеми.

8. Запитання для натхнення, постановки цілей і стимулювання дії

Перетворіть мету в питання. Наприклад, ви вирішили визначити «Здоров'я» як область, важливу для вас в даний момент.Тепер поставте собі питання: «Що я сьогодні можу зробити для покращення свого здоров'я?» Подібний спосіб мислення мотивує вас на вчинення дій.

9. Запитання для розвитку здібностей до самоаналізу

Питання можуть допомогти вам досліджувати своє життя і встановити контакт зі своїм внутрішнім «Я». Запитання дуже добре працюють разом з техніками розвитку здібностей до самоаналізу, такими як різноманітні форми ведення особистого щоденника і список 100.

10. Використання питань як спосіб життя

Звичка ставити запитання - вищий пілотаж високорозвиненого мислення. Постановка питань - найпотужніший інструмент стимулювання мислення і важко заперечувати необхідність розвитку звички ставити запитання. Задавайте питання завжди і про все.

***
Зверни увагу


***

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...