Ваша нишпорка тут !!!

Всі багатства нашого характеру (+++відео)

Всі багатства нашого характеру

Одного разу до мудреця прийшов за порадою чоловік, у якого нічого не складалося у житті: він хотів мудрої поради. Мудрець запросив його прогулятися і поговорити. Вони йшли вздовж річки з бурхливою течією.Свинцеві води важко перекочувалися і билися об могутні камені. Річка була дуже глибокою, а береги - скелястими. Мудрець весь час мовчав, а чоловік розповідав, як усе навколо нього погано, і як нічого не виходить.

Несподівано мудрець запитав:
- Скажи, якщо я опинюся в цій річці, коли поруч нікого не буде - я втоплюся?
- Звичайно! - Не замислюючись, відповів чоловік - адже річка така могутня, течія така сильна!
- Сумніваюся, - відповів старець - Я втоплюся тільки в тому випадку, якщо думатиму, яка холодна навколо вода. Якщо ж я почну плисти - то течія допоможе мені вибратися. Так само і ти зі своїми неприємностями. Ти тонеш в них тільки тому, що залишаєшся весь час у своїх труднощах і переживаєш їх день за днем. Насмілься, нарешті, виплисти з них!

На цьому вони розлучилися, і чоловік відправився додому. Кажуть, що з тих пір життя його сильно змінилося.

Всі багатства нашого характеру

Всі наші слабкості є наші нереалізовані можливості. Ми можемо домогтися успіху при тому наборі здібностей, який у нас реально є, і не варто жалітися на наші недоліки.

Давайте складемо для себе два списки:
- 10 рис характеру, які, на наш погляд, допомогли нам досягти якихось успіхів у житті.
- 10 якостей, які заважають вам досягати в житті бажаного.


Будь-яка якість нашої особистості існує не просто так. Вона несе сенс і корисну функцію.До тих пір, поки ми цього не усвідомлюємо, ми не можемо нею скористатися. Отже, нам треба не боротися з цими якостями, а дізнатися, в чому їх зміст і завдання.
Тепер візьміть папір і фарби і намалюйте себе у вигляді квітки. При уявній простоті цієї дії - це найбільш простий спосіб отримати чесне уявлення про самого себе, тому що при малюванні ми задіємо свою нелогічну праву півкулю, де зберігається маса точної і чесної інформації. Опишіть цю рослину. Для чого потрібні її частини? Як вони працюють? Що їй необхідно для життя і зростання?

Тепер візьміть свій список «10 якостей, які заважають мені в житті» і так само як у випадку з вашою квіткою, опишіть для себе яку важливу роль у вашому житті виконують ці якості.

Коли Ви побачите, що ці якості насправді є вашим достоїнствами, ви зможете використовувати їх краще, в більш доречні моменти і без неприємних ефектів.

Основа впевненості - це вірна самооцінка. Самооцінка, заснована на тому, що говорять про нас інші, невірна - тому, що кожна людина бачить світ по-своєму. Скільки людей - стільки думок про нас. Вірна самооцінка формується на основі нашої власної оцінки своїх дій.

Недоліки - це тільки те, що нам дійсно заважає, а не те, що прийнято вважати недоліками. Якщо щось у вашому житті вам не заважає, але інші цим незадоволені - дозвольте їм побачити, що ви не відмовитеся від себе і що ви цінуєте ці якості в собі. 

Інша ситуація: якийсь недолік насправді заважає нам досягти успіхів. У такому випадку ми повинні сказати собі: «Так, це недолік. Що можна зробити, щоб він заважав мені якомога менше? »- Після чого постаратися знайти можливості знизити частоту використання цієї риси в житті. Переваги ж, навпаки, необхідно розвивати, як можна частіше створюючи ситуації, в яких ці якості могли б проявитися особливо яскраво.

***
Зверни увагу


***

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...