Ваша нишпорка тут !!!

Яка помста найкраща? (+++відео)


«Я мстю і мстя моя - жахлива!» - Говорить рядок з народної творчості. Емоції - це приголомшливий ресурс! Їм підвладні не тільки наші думки, але і наші дії ... 
З усіх боків нам твердять, що вміння володіти емоціями - головний навик сучасної людини. Ми звикли, що є два шляхи реагування: або виражати, або придушувати емоції.
Дійсно, вміння керувати емоціями дуже корисний навик, якщо ми не плутаємо поняття «управляти емоціями» і «придушувати» їх.

З дитинства в нас закладається «чеснота» стримування емоцій. Хто не чув наказів вести себе смирно, сидіти тихо, умовлянь, що «хлопчики не плачуть», а «великі дівчинки так себе не ведуть». Більш того, нас вважають дорослими людьми, коли нам добре вдається заглушити природну жагу життя.

Ми звикаємо піклуватися про пристойність, а не про потреби власного емоційного здоров'я. Як говориться, перші два роки життя дитини його намагаються навчити ходити і говорити, а наступні 18 років - змусити сидіти смирно і мовчати.

Ніхто не виступає проти дисципліни, якщо не заходити в цьому питанні занадто далеко. Постійно стримувані емоційно заряджені спогади всередині нас те саме відкритим файлів і програм комп'ютера, працюючим на задвірках нашої душі, яка займає дуже багато місця і ресурсів. І ось вже пригнічена енергія виливається в розумовий сум'яття, конфлікти, депресію ...

Є безліч способів відпускання емоційного заряду. Пам'ятайте, наша підсвідомість чудово реагує на мову образів. Найефективніші та корисні інструменти, як правило, найпростіші. Можна скористатися ідеями, запропонованими у Седона-методі з образним підкріпленням.

  • Подумки намалюйте вузол там, де відчуваєте напругу в тілі, і уявіть, як він розв'язується, а ви звільняєтесь. 
  • Уявіть, що ваша внутрішня пароварка щільно закрита кришкою з затискачами, і вам потрібно всього лише підняти кришку, і почуття вийде назовні. Уявляйте, як ви послабляєте затискачі і знімаєте кришку. Якщо будете вдаватися до цього способу часто, незабаром зможете тримати пароварку відкритою, завдяки чому почуття будуть легко входити і виходити. 
  • Уявіть, що ваше почуття міцно затиснуте у вас в кулаці, а потім подумки намалюйте, як ви розкриваєте кулак і почуття вивільняється. 
  • Уявіть, що ваші почуття - згустки небажаної енергії, затиснуті в тілі. Подумки малюйте, як ви проковиріваете отвори в цих згустках і негативна енергія витікає назовні. 
  • Обмежуючі почуття можна відчути і як темряву. В процесі звільнення уявляйте, як темрява розмивається яскравим світлом. 

Однак трапляються в житті такі епізоди, коли емоційні реакції занадто вибухонебезпечні. Образи, зради, обман ранять глибоко, а придушення найсильніших емоцій веде до прямого саморуйнування. Сильні потрясіння провокують величезний потенціал енергії, який вимагає виходу. І як же знешкодити цю «бомбу» не завжди сповільненої дії, яка нерідко наводить на думку про помсту?

Помста - реакція на кривду, заподіяну нам. Емоції тут просто зашкалюють. На жаль, ми не завжди можемо піти в сусідній супермаркет за автоматом Калашникова і провести відповідні покупці дії, як в жарті:

- Ти що, танцюєш під його дудку?
- Це не дудка, а ствол!

Тому потрібно більш прийнятна реакція. Яка? Перетворення. Про відпусканні ми поговорили, але є ще один хороший варіант - перетворення.

Пам'ятайте італійський фільм «Приборкання непокірного», де герой Челентано розмовляв зі священиком (католицькі священики дають обітницю безшлюбності) про те, як той бореться з накочує почуттями, які не вправі задовольнити? Один з них «перетворював» цю енергію в активну заготівлю дров, священик же просто дзвонив у дзвін, а частоту цих «перетворень» продемонстрував долонями, порізаними в кров дзвонової мотузкою.

У емоцій, як у енергії, повинен бути вихід! Можуть заперечити, що ми - цивілізовані люди, і давати вихід емоціям не завжди дозволено. Звичайно, краще їх заткнути і закрити кришкою! Пам'ятаєте мультфільм «Історія одного злочину»? Злочини скоюють саме ті, хто тиснув або кому допомагали стримувати емоції.

То яка, по-вашому, помста найкраща? Залишимо у спокої критичні ситуації з кровною помстою, а візьмемо прості життєві випадки, коли нас ображають, принижують, дають занижену оцінку нашим талантам, здібностям і можливостям.

Найкраща помста вашим кривдникам - ваш успіх! Перетворення негативної енергії емоцій в успіх - справа дуже тямуще. Ах, скаже хтось, але мотивація повинна бути піднесено-позитивної! Позитивне чи негативне - це наша суб'єктивна оцінка. Всі види природної енергії, всі сили природи нейтральні. Є просто енергія, і розумна людина її використовує для своєї користі, навіть якщо інші оцінюють це з якихось своїх, сумнівним параметрам.

Я знаю жінку, яку начальниця охрестила неуком. Енергія цієї образи мудро перетворилася в написання і захист дисертації «неуком»! Я знаю хлопчика, якому вчителька в школі твердила про його недорозвиненості, особливо в плані мови. Хлопчик виріс, але цю енергію незаслуженого приниження він перетворив у свій успіх і працює зараз, колишній «невиразно говорить», ведучим на радіостанції!

Успіхів вам! Енергії для цього предостатньо, головне - використовуйте її з користю для себе!

shkolazhizni.ru

***
Зверни увагу

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...