Ваша нишпорка тут !!!

Чи існує зло?

Одного разу професор одного відомого університету задав своїм студентам питання:
- Чи є Бог творцем всього сущого?
Один зі студентів хоробро відповів:
- Так, є!
- Тобто, ви вважаєте, що Бог створив все? - Запитав професор.
- Так, - повторив студент.
- Якщо Бог створив все, тоді Він створив і зло. А відповідно до загальновідомим принципом, що стверджує, що на нашій поведінці і наших справах можна судити, хто ми такі, ми повинні зробити висновок, що Бог є зло, - сказав на це професор.
Студент замовк, оскільки не міг знайти аргументів проти залізної логіки викладача. Професор ж, задоволений собою, похвалився перед студентами, що ще раз довів їм, що релігія є міф, придуманий людьми.

Але тут другий студент підняв руку і запитав:
- Можна в зв'язку з цим задати вам питання, професоре?
- Звичайно.
- Професор, чи існує холод?
- Що за питання? Звичайно, існує. Вам же колись буває холодно?
Деякі студенти захихикали над простацьким питанням свого товариша. Він же продовжив:
- Насправді, холоду немає. Згідно законам фізики те, що ми вважаємо холодом, є відсутність тепла. Тільки об'єкт, що випускає енергію, піддається вивченню. Тепло є те, що змушує тіло або матерію випромінювати енергію. Абсолютний нуль (- 273 ° С) є повна відсутність тепла, і будь-яка матерія при такій температурі стає інертною і нездатною реагувати. Холоду в природі немає. Люди придумали це слово, щоб описати свої відчуття, коли їм не вистачає тепла.
Потім студент продовжив:
- Професоре, чи існує темрява?
- Звичайно, існує, і ви це знаєте самі ... - Відповів професор.
Студент заперечив:
- І тут ви неправі, темряви також немає в природі. Темрява, насправді, є повна відсутність світла. Ми можемо вивчати світло, але не темряву. Ми можемо використовувати призму Ньютона для того, щоб розкласти світло на його складові і виміряти довжину кожної хвилі. Але тьму не можна виміряти. Промінь світла може освітити темряву. Але як можна визначити рівень темряви? Ми вимірюємо лише кількість світла, чи не так? Темрява - це слово, яке лише описує стан, коли немає світла.
Студент був налаштований по-бойовому і не вгамовувався:
- Скажіть, будь ласка, так чи існує зло, про яке ви говорили?
Професоре, вже невпевнено, відповів:
- Звичайно, я ж пояснив це, якщо ви, молодий чоловіче, уважно мене слухали. Ми бачимо зло кожен день. Воно проявляється в жорстокості людини до людини, в безлічі злочинів, скоєних повсюдно. Так що зло все-таки існує.
На це студент знову заперечив:
- І зла теж немає, точніше, воно не існує само по собі. Зло є лише відсутність Бога, подібно до того, як тьма і холод - відсутність світла і тепла. Це - всього лише слово, використовуване людиною, щоб описати відсутність Бога. Не Бог створив зло. Зло - це результат того, що трапляється з людиною, у серці якого немає Бога. Це як холод, який настає при відсутності тепла, або тьма - при відсутності світла.
Професор замовк і сів на своє місце.

http://media-mera.ru
***

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...