Ваша нишпорка тут !!!

Змінюється настрій. Як навчитися ним керувати і піднімати? (+++відео)


Гарний настрій може спонукати людину зробити добрий вчинок, зробити щось приємне оточуючим, з посмішкою поставитися до помилки товариша або до власної помилки. Він робить благотворний вплив на самопочуття, нейтралізує стрес, допомагає бачити в проблемі можливості, а в невдачах - корисний життєвий урок.

Поганий настрій діє з точністю до навпаки. Віп часто блокує бажання щось робити, може штовхнути на необдуманий і небажаний вчинок, будь-які неприємності, навіть зовсім маленькі, стають катастрофою. Перебуваючи в поганому настрої, людина легко піддається хворобам і негативним навіюванням, притягує в своє життя небажані події.

Найчастіше настрій у людей нестійкий і легко змінюється під впливом зовнішніх обставин або думок, що виникли . Ранній підйом, відсутність в гардеробі потрібного одягу, спогади про розрив можуть зіпсувати настрій на цілий день, а часом і надати більш тривалий негативний вплив на нас і оточуючих.

У зв'язку з цим надзвичайно важливо вміти контролювати свої емоції, не піддаватися ситуаціям та керувати своїм настроєм.

Поганий настрій - що робити?

Перш за все, потрібно зрозуміти наступне:
  • Немає нічого непідвладного, і наш настрій - це всього лише реакція нашого мозку на те, що відбувається, якою ми можемо керувати так само легко, як керуємо телевізором за допомогою пульта.
  • Відтінок позитивного або негативного характеру нашому настрою ми даємо самі (правда несвідомо), грунтуючись на досвіді або закладених переконаннях.
Від нашого настрою залежить якість нашого життя.

Слідуючи з вищесказаного, необхідно зробити наступне.

Вправи. Як підняти настрій

1. Очистити несвідоме від негативного досвіду і переконань.

Зручно розташуйтеся в кріслі, зробіть декілька глибоких вдихів і дозвольте своєму тілу розслабитися. Після того як ви відчуєте розслаблення, уявіть перед собою будинок. Ви заходите в нього й піднімаєтеся на горище. На ньому зібралося багато вже непотрібних речей і предметів (це ваш досвід, переконання, вантаж минулого). Оглянувши горище, ви приймаєте рішення навести порядок і викинути всі речі. Ви складаєте їх у візок і виносите з дому до річки, що протікає поряд . Після чого скидаєте всі речі в річку і спостерігаєте, як їх відносить плином за горизонт, в нескінченність, подумки промовляючи при цьому: «З цього моменту я відчуваю себе вільним від вантажу минулого, від усього, що заважало мені бути щасливим, мені легко і радісно . Тепер так буде завжди». Коли ви повністю очистите горище від усіх речей і відчуєте всередині себе легкість і свободу, зробіть глибокий вдих, відкрийте очі і посміхніться.

Вправу рекомендується проводити кілька разів, так як не завжди виходить відразу звільнитися від нагромадилося вантажу минулого.

2. Прийняти на себе роль керуючого своїм настроєм.

Сядьте, закрийте очі, розслабтеся і уявіть перед собою телевізор. Ви сидите перед ним, у ваших руках пульт. Кожен канал - це ваш настрій, і ви вирішуєте, який настрій показувати в даний момент. Ви перемикаєте свій настрій легко, затримуючи увагу на радісних, щасливих каналах-настроях. Перемикаючи з каналу на канал, ви приймаєте для себе рішення, що з цього моменту ви будете дивитися тільки гарний настрій, а в разі виникнення неприємного ви легко зможете з нього переключитися, тому що ви є керуючим і в ваших руках пульт.

Цю вправу також бажано робити регулярно. Надалі ви зможете управляти небажаним настроєм, просто закривши очі і представивши телевізор, в якому показується ваш настрій в даний момент, і подумки перемкнувши його на бажане за допомогою пульта.

Як підвищити настрій самому собі

Радувати себе, приносити собі задоволення, частіше дивитися на красиві речі, відвідувати нові місця, зустрічатися з друзями і обов'язково приділяти час улюбленій справі. У цьому випадку гарний настрій поступово стане способом життя і вкорениться розуміння, що радість, сміх, задоволення приносять набагато більше користі і роблять наше життя яскравішим.
Пам'ятайте - настрій змінюється у всіх і часто. Але не можна завжди слідувати поганому настрою. Потрібно вміти контролювати свої емоції і підвищувати настрій!
***
Зверни увагу


***

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...