Ваша нишпорка тут !!!

Як завжди закінчувати те, що ви почали


Більшості людей властиво активно починати щось нове, але не доводити цю справу до кінця. Чи властива вам ця якість легко перевірити, проглянувши свої тумбочки, книжкові полиці, органайзери і записники. Напевно там знайдуться непрочитані книги, записи про невиконані плани, відкладені повідомлення в електронній пошті, які ми не знайшли час прочитати і так далі

Якщо вам це знайомо, можливо декілька порад, наведених нижче, виявляться корисними.

1. Ви витрачаєте більше енергії на те, щоб думати про незавершені справи, ніж на те, щоб займатися ними.

Роздуми можуть вимагати не менше психічної енергії, чим дії. Енергії, що витрачається протягом багатьох днів на роздуми про незавершені справи, може бути цілком достатньо для того, щоб якщо і не повністю закінчити справу, але, принаймні, помітно в ній просунутися. Тому наступного разу, перш ніж щось кинути на півдорозі, подумайте про те, що енергетично це буде ще більш витратно, ніж виконати її.

2. Почати складніше, ніж закінчити

Початок чого-небудь - це вже само по собі значне досягнення. Безліч людей застряють на фазі роздумів і ніколи не переходять до того, щоб спробувати діяти відповідно до своїх ідей. Навіть якщо ви зробите один маленький крок у напрямку до своїх цілей, це вже прогрес. Ви на правильному шляху. Все, що вам залишилося - зробити наступний крок і наступний, і мало-помалу ви досягнете мети.

3. Перфекционізм - ворог завершеності

Ви може коректувати і покращувати щось впродовж всього свого життя. Це нескінченний процес. Неважливо, наскільки добре ви умієте що-небудь робити - можливість якось підправити вашу роботу буде завжди. Отже якщо ви відчуваєте в собі прагнення до перфекционізму, виконуйте будь-яке завдання щонайшвидше в її першому наближенні, а коректування при необхідності можна зробити пізніше.

Як завершити те, що ви почали?

Не втрачайте концентрації. Більшість цілей залишаються незавершеними, тому що інші завдання встали на їх шляху і направили нашу увагу на себе. Але «жонглювання» великою кількістю різних проектів в один час - це перевірений шлях до того, щоб залишити більшість з них незавершеними. Будьте упевнені, що ви концентруєте свої зусилля на одному або невеликій кількості завдань. Не дозволяйте собі попадати під вплив тих справ, що здаються невідкладними і непотрібних відволікань.
Усувайте перешкоди. Проведіть невеликий експеримент - постежте за собою якийсь час, і виділіть три найбільші перешкоди у вашому житті. Це може бути що завгодно - від проглядання телевізора до спілкування з друзями по Скайпу. Як ви можете справитися з цими викрадачами часу? Що ви можете зробити, щоб поліпшити свою концентрацію і продуктивність?
Робіть, завершуйте або делегуйте. Потратьте 5-10 хвилин, щоб скласти список всіх справ, які ви залишили незавершеними. Після того, як ви це зробили, уважно проглянете кожне, і або оголосіть їх завершеним (викресливши), або поставте мету завершити їх так швидко, наскільки можливо (поставивши поряд знак оклику), або делегуйте їх іншому (напишіть поряд із завданням ім'я цієї людини). Відсортуйте всі важливі завдання, які потребують завершення і об'єднаєте їх в новий список, так щоб до кінця місяця ви змогли почати нове, вільніше від незавершеності життя.
Відкладайте справи усвідомлено. Кожен, хто відкладає справи, знає, що це приводить найчастіше до того, що відкладені справи стає все складнішим закінчити. Бажано, щоб відкладання якоїсь справи було усвідомленим актом, а не просто її втратою в оберемку інших справ. Тоді ви з більшою вірогідністю повернетеся до неї і завершите, або викреслите з пам'яті, як непотрібне.
Мисліть в термінах «все або нічого». Можливо, ви чули про те, що думати «все або нічого» - це обмежувати самого себе. Проте коли справа стосується завершення своїх починів, це може виявитися корисним. Якщо ви задумаєтеся про це, то побачите, що може бути тільки два результати ваших дій: вони або завершені, або немає. І якщо немає, то дійсно неважливо, чи виконана справа наполовину, майже завершено або зовсім близько до завершення - ВОНО НЕ ЗРОБЛЕНЕ. Таким чином, поставите собі в обов'язок: кожна почата справа має бути завершене. Ніяких вибачень. Ніяких виключень.
Змусьте себе звітувати. Ми зазвичай більш мотивовані на завершення початої справи, якщо інші чекають від нас цього. Знайдіть людину, перед якою ви повинні будете звітувати за ваші професійні або особові цілі. Ставте терміни виконання для кожного завдання і повідомите про них своїх партнерів або членів сім'ї.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...