Ваша нишпорка тут !!!

Як повернути інтерес до навчання

Провчившись вже пару років в університеті, Ви стали помічати, що все з більшими зусиллями виганяєте себе з дому на пари, а сесії і зовсім стали для Вас чимось нестерпним. І начебто на свій факультет Ви вступали з великим бажанням отримати саме цю спеціальність. Проте все частіше Ви замислюєтеся про те, як повернути задоволення від навчання. І це можна зробити, не сумнівайтеся.


1. Згадайте, що рухало Вами, коли Ви подавали документи на вступ на цей факультет. Навіть якщо Вам порадили батьки, напевно Ви і самі мали право висловити свою думку. Постарайтеся повернути ту мотивацію, яка допомагала Вам в перші дні навчання. Адже найскладніше - влитися в студентське життя, оскільки це абсолютно новий спосіб життя. Ну а тепер, коли Ви вже цілком "свій" в цьому студентському братстві, Вам всього лише потрібно допомогти самому собі не вчитися через силу, знайти приводи отримувати задоволення від нових знань.

2. Зрозумійте, що все Ваше життя - це засвоювання нової інформації. Інша справа, що якась інформація нам більше цікава, а якась абсолютно не приваблює. Якщо, провчившись на своєму факультеті рік або два, Ви прийшли до висновку, що професія вас абсолютно не цікавить, не втрачайте часу далі. Адже диплом - це не просто корочка. Отримана Вами спеціальність може визначити Вашу долю. Навряд чи Вам хочеться все життя пропрацювати на ненависній роботі. Краще втратити пару років, ніж всі тридцять.

3. Організуйте свої навчальні години так, щоб Вам було комфортно навчатися. На парах намагайтеся вникнути в те, що говорить викладач. Часто студенти ставляться до занять так, немов на них безумовно не може бути нічого цікавого і вбивають час, граючи в "Морський бій" або просто листуючись з сусідом по парті. Однак спробуйте уважно послухати викладача, можливо, Ви даремно раніше витрачали час марно.

4. Повторюйте пройдений матеріал вдома. Регулярні заняття допоможуть зробити так, що Вам не доведеться надолужувати пропущене за добу до іспиту. А це, у свою чергу, додасть Вам упевненості в собі і підніме настрій. Отримувати хороші оцінки завжди приємно, багато людей з натури перфекціоністи. Не відмовляйте собі в цьому задоволенні. Адже якщо Ви станете отримувати хороші оцінки, у Вас з'явиться і подальша мотивація вчитися, і задоволення від навчання.

***
Зверни увагу

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...