Ваша нишпорка тут !!!

Не давайте ідеям вислизати від вас

У кожного з нас практично щодня виникають якісь корисні ідеї. Але людський розум настільки рухливий, що вони майже відразу заміщуються новими думками і безповоротно забуваються.

Є й інший випадок, коли ідея хороша, але невчасна. І в цьому випадку вона частіше за все також буде благополучно забута.

Але можна змінити ситуацію і прийняти рішення більше не упускати жодної ідеї, навіть якщо вона на перший погляд здається невчасною, нездійсненною або просто дивною. Зрештою, до кінця ніколи не можна точно сказати, яке починання буде успішним, а яке не дуже. Ідеї ​​потім і приходять до нас, щоб ми могли ними скористатися і змінити наше життя.

Які основні причини того, що ми втрачаємо ідеї? По крайній мірі, вони можуть бути наступні:

1. Не записали ідею
Обставини життя можуть бути динамічні і постійно змінюватися. Наприклад, дуже часто ідеї приходять під час їзди на автомобілі, коли мозок практично вільний. До якихось думок може підштовхнути музика по радіо або щось побачене по дорозі. Але записувати в машині незручно, а після прибуття в пункт призначення є велика ймовірність повністю або частково забути ідею.Зміна обстановки сприяє забування.

Але нескладно купити блокнот, ручку і помістити все це в автомобілі. І тепер, якщо в дорозі зароджується цікава ідея, завжди можна записати її на ходу або зробивши зупинку.

2. Не зрозуміла цінність ідеї, яка прийшла в голову
Це ще одна серйозна причина, через яку ми втрачаємо хороші ідеї. Зовсім непотрібних ідей немає, є тільки ті, користь від яких нам поки ще не зрозуміла, і потрібно тільки придумати, як правильно застосувати їх.

Такі ідеї теж треба фіксувати. Коли-небудь вони придбають цінність, самостійну, або укупі з якоюсь іншою ідеєю.

3. Відмовилися від ідеї, бо вона здалася дурною
Навіть якщо ідея здалася вам абсолютно марною і дурною, все одно її варто зафіксувати. Через якийсь час, можливо, вона виявиться більш корисною для вас. Так, можна, наприклад, раз на місяць переглядати всі записані раніше ідеї, і напевно серед них знайдуться корисні та необхідні саме в даний момент.

Записуйте ваші ідеї

Досвід показує, що найкращі приходять раптово, в найнесподіваніших місцях і ситуаціях, коли вони навіть не мають відношення до того, чим ви в той момент займаєтеся. Це абсолютно нормально. Просто запишіть ідею, а проаналізувати і використовувати її можна буде і потім.

Привчіть себе фіксувати перспективні думки.

Ваше підсвідомість постійно працює над тими завданнями, які ви ставите перед собою. Але форма і час його відповідей на питання можуть бути несподіваними і незрозумілими на перший погляд.

Ведення таких записів у багато разів збільшить ваші шанси на успіх. Крім того, перед вами завжди будуть записи з безліччю ідей і перспектив, а це джерело оптимізму і мотивації.

Звичайно, не всі ідеї є хорошими, і далеко не всі вони можуть бути реалізовані. Але згадайте відомих винахідників. Кожному з них доводилося придумувати сотні незатребуваних на той момент речей перш, ніж вони створювали щось корисне. Вони винаходили матеріали, які свого часу не були потрібні нікому, і навіть їм самим. Їх цінність ставала зрозуміло після часу.

Крім того, ведення записів дозволить вам стати більш організованим людиною. Вам доведеться регулярно займатися аналізом записаних ідей, і плануванням їх реалізації.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...