Ваша нишпорка тут !!!

Як стати другим Стівом Джобсом або вчимося навичці інноваторства

До будь-якої людини може прийти хороша ідея. Люди, яких часто називають провидцями, генерують чудові ідеї знову і знову. Хтось вважає, що це доля обраних, але насправді цього можна навчитися.

«Люди схильні думати, що здатність створювати інноваційні ідеї - це свого роду дар, з яким людина народжується. Це помилка. Інноваторство - це навичка, якій можна навчитися, розвивати його в собі і вдосконалювати »

 Це слова Філа Мак Кінні, консультанта з інновацій та колишнього технічного директора групи персональних систем. Так називалося підрозділ Hewlett Packard, що займалося випуском персональних комп'ютерів. За дев'ять років роботи в цьому підрозділі Філ перетворив спочатку збитковий підрозділ, який працював зі збитками в $ 1,5 мільярда, в лідера з виробництва готових комп'ютерів, що мав прибуток в $ 2 мільярди. Також Філ заснував підрозділ, названий Innovation Program Office.

Метою цієї групи була підтримка і фінансування ідей, які народжувалися у співробітників HP. Це дозволило скоротити «витік мізків» з корпорації, коли люди кидали роботу заради власних стартапів.

МакКінні також відомий завдяки своєму подкасту Killer Innovations. В даний час Філ подорожує по США і займається викладацькою діяльністю, навчаючи людей навичці створення інновацій. На одній з лекцій в штаті Колорадо він пояснив, як виростити всередині себе креативного генія:

1. Вирвіться з щоденної рутини.

Погляньте на речі по-новому. Спробуйте дістатися до роботи іншим маршрутом, обідайте з різними людьми. Зустріньтеся з новими людьми і спільнотами.

«Вийдіть за межі своєї зони комфорту. Інновації - це здатність дивитися на речі по-новому. спілкуючись з одними і тими ж людьми і обідаючи в одному і тому ж місці, ви не побачите нічого нового».

2. Влаштовуйте собі щоденний сеанс мозкового штурму на будь-яку тему.

Зрештою, ви почнете застосовувати це і в своєму бізнесі, але почати варто з простих речей. Наприклад, з чогось, що відбувається за вікном. Виберіть питання і почніть записувати ідеї. «Як я можу поліпшити процес догляду за домом? Що ще стали б купувати люди в кав'ярні? ». Не зупиняйтеся до того моменту, поки не згенеруєте 50 ідей з одного питання. Не потрібно фільтрувати ідеї, навіть якщо думка здається дикою і дурною. Просто записуйте.

«Перша третина ідей виникне легко і включатиме в себе цілком очевидні речі. Створити другу третину буде вже складніше. Остання третина дасться вам дійсно важко, але саме в ній можуть бути кращі ідеї ».

3. Не зупиняйтеся на єдиній відповіді на питання.

Наприклад, скільки становить половина від 13? Відповідь «6,5» єдина? В одному з семінарів, що проводяться МакКінні, учасники знайшли 43 коректних відповіді на це питання. У римських цифрах це число виглядає як «XIII», і половиною від нього будуть «XI» і «II». Хочете бути креативними? Практикуйтеся в пошуку оригінальних відповідей.

4. Фокусуйтеся.

Як тільки креативне мислення увійде в звичку, влаштовуйте мозковий штурм з конкретного питання, що стосується вашого бізнесу, роботи, кар'єри.

5. Звертайте увагу на припущення.

Це досить важко, тому що наші власні припущення важко помітити. По факту, ми живемо і діємо згідно з нашими припущеннями. Це наче непомітні правила, які ми самі створюємо і самі ж впираємося в їх рамки. МакКінні говорив про ситуацію в комп'ютерному підрозділі HP, коли необхідно було піти від припущення про те, що існує тільки два сезони в році, коли люди активно купують комп'ютери: початок навчального року і передноворічні дні. Незважаючи на це, вони ввели новий літній сезон «Dads and Grads», що співпадає за часом з Днем батьків в США і випуском з навчальних закладів.

Запитайте себе: чому ви не можете реалізувати ідею? Звідки ви знаєте, що ваше припущення про неможливість реалізації є істиною? Що буде, якщо припущення виявиться неправильним?

6. Ранжируйте свої ідеї, щоб знайти кращу.

Всі ваші співробітники, всі члени команди повинні допомагати вам в цьому.

7. Ніколи не дозволяйте ситуації «у нас не вистачає ресурсів» зупиняти вас.

Недостатність грошей, людей або часу насправді може зіграти на вашу користь. Такі ситуації змушують мислити креативно, шукати оригінальні способи вирішення проблеми. Повна забезпеченість усім необхідним змушує працювати в класичному стилі, креативу там навряд чи знайдеться місце.

8. Ігноруйте свої сумніви і невпевненість в собі.

Так, в будь-якому випадку вас будуть турбувати сумніви з того чи іншого приводу. Хороші ідеї вимагають напруженої роботи. Можливо, ваші перші спроби не будуть ідеальними, але ні в якому разі не можна зупинятися. Якщо ви зупинитеся зараз, ви будете зупинятися завжди.

9. Бійтеся «корпоративних антитіл».

У випадку, якщо ви працюєте в компанії, вам можуть знадобитися значні зусилля для того, щоб просунути вашу ідею, довести її спроможність. Вам доведеться немало повоювати з безліччю скептиків, яких МакКінні називає «корпоративними антитілами».

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...