Ваша нишпорка тут !!!

Вибачайтесь, але нічого не пояснюйте

Напевно кожному з нас доводилося спізнюватися, забувати про листи, не встигати щось зробити до встановленого терміну. Такі ситуації вимагають від нас вибачень. Але часто окрім самих слів вибачення люди намагаються пояснити причину, яка перешкодила зробити все так, як було потрібно. Часто такі пояснення мають наступний формат: “Вибачте за запізнення, але …”. Можливо, для вас причини, які ви назвете, і будуть вагомими аргументами, але інші люди сприймають ваші слова як спробу виправдатися і перекинути провину на обставини, роботу чи навіть на інших людей.

Якщо ви запізнилися, довго не відповідали на лист, щось не встигли зробити вчасно, то вибачитеся. Але нічого не пояснюйте.
  • По-перше, в переважній більшості випадків нікого не цікавить, чому так сталося. Можливо, це зацікавить ваших безпосередніх керівників, але навіть для них ваші пояснення це швидше інформація про вас – що ви вважаєте важливою причиною того, що саме сталося. А людям, які чекали вас на нараді, зовсім неважливо, чому ви запізнилися.
  • По-друге, ваші пояснення, швидше, покажуть, що ви нинішню зустріч/лист/проект вважаєте менш важливими, ніж те, через що ви запізнилися із приходом на роботу чи відповіддю на лист. Позитивних емоцій це навряд чи додасть.

Тому – не пояснюйте. Просто вибачтеся і переходьте до справи.



Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...