Ваша нишпорка тут !!!

Cлова, які ми говоримо і якими мислимо, серйозно впливають на наше життя (++відео)

Уже давно відомо і доведено, що слова - це не просто "порожні звуки", які служать лише для спрощення комунікації-порозуміння між людьми. Насправді слова несуть певну енергію і впливають як на наш настрій і психіку, так і на здоров'я і діяльність. Слова часто формують наше життя. Слова допомагають нам осягнути щастя. Тож пропонуємо статтю про вплив слів на наше життя. Зрозуміло, що слова мають складати цілісність із діями і на самих словах життя не побудуєш, але вони можуть стати основою і потужним поштовхом до творчої, позитивної діяльності.

Наше людське мислення значною мірою відштовхується від слів. Тому саме слова, які ми використовуємо, багато в чому визначають наш стан і поведінку - а значить, і життя, і щастя.

Спробуйте озвучити (в думках чи вголос) різні набори слів.
Перший набір: радість, щастя, усмішка, любов, добро, вдячність, віра, альтруїзм, сміх, сила, працездатність, енергія, впевненість, мета, завдання, рішення, розум.
Другий набір: смуток, страждання, відраза, ненависть, бездушність, зло, гнів, плач, слабкість, лінь, апатія, невпевненість, плутанина, невизначеність, безпорадність, дурість.

Зверніть увагу, що ваш стан від кожного набору слів, швидше за все, змінився відповідним чином. Очевидно, якщо використовувати один з наборів слів постійно, ваш стан і поведінка постійно буде відповідати змісту цих слів. Звісно, треба враховувати емоції, відчуття, інстинкти, реакцію на подразники і так далі, але насправді слова здатні "запрограмувати" нас на позитив, любов і добрі справи.

Ми все життя використовуємо той чи інший набір слів. Ми в будь-якому випадку використовуємо одні слова (з цих наборів або не з них) частіше, а інші - рідше. Одні слова ми використовуємо майже постійно, а інші - майже ніколи. Наше мислення складається з якихось слів, і ці слова постійно впливають на все наше життя.

Нам здається, що наше мислення різноманітне, але це не зовсім так. Наше мислення визначається звичками, і якщо ми звикли думати одними й тими ж слова - ми так і будемо робити завжди, якщо не вирішимо тренуватися думати за допомогою інших слів.

Отже, поки ми не змінимо слова на більш позитивні - наше життя принципово не зміниться.

Спробуйте. Визначте особисто для себе набір найкращих слів (можна з першого набору, а також зі своїх відчуттів і досвіду). Почніть думати цими словами якомога частіше. І спостерігайте, як саме починають мінятися від цього наш стан, поведінка і життя.

А коли зрозумієте, які саме відбулися зміни, задумайтеся над тим, що буде, якщо використовувати найбільш ефективні слова протягом довгого часу!

Таким чином, можна радикально змінити все ваше життя. Адже життя, як ми вже говорили, достатньою мірою є результатом думок, мислення за допомогою певних слів.

Слова - це щось на зразок цеглин, з яких будується людське життя. Очевидно, від вибору цеглин буде залежати якість будинку. А від вибору слів - якість нашого життя.

Людина, яка ніколи не використовує в думках певні слова, ніколи не зможе осягнути в житті значення цих слів.

Якщо ви не використовуєте в думках слів, пов'язаних з тією чи іншою професією, ви ніколи не зможете опанувати цю професію. Якщо ви не використовуєте слів, пов'язаних з успіхом, ви ніколи не досягнете успіху. Якщо ви не використовуєте слів, пов'язаних зі щастям, ви ніколи не зможете відчути щастя.

Що ще важливо розуміти. Те, якими словами ми користуємося у нашому мисленні, залежить тільки від нас. Ніхто інший, крім нас, не може керувати нашим мисленням. Ніхто інший не може змусити нас думати тими чи іншими словами.

Тільки ми вибираємо слова, якими думаємо. А значить, тільки ми обираємо, яким було, є і буде наше життя.

Наше життя прямо тут і зараз залежить від слів, які ми використовуємо. Як в думках, так і під час спілкування. Ми ніяк не можемо усунути залежність нашого життя від слів. Наш вибір в іншому - в тому, щоб почати думати за допомогою "найкращих", позитивних слів. І змінити тим самим все наше життя.
Звичайно, треба пам'ятати, що за словом і його позитивним імпульсом має бути конкретна дія для продовження цієї енергії і її реалізації в житті. Щастя!
*** 

 

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...