Ваша нишпорка тут !!!

Як здати сесію на "відмінно"


Попереду зимові сесії. Як порадувати себе і викладачів і здати їх на "відмінно"?
Насправді стати ідеальним учнем може кожен. Для цього зовсім необов'язково цілими днями сидіти над лекціями, зазубрюючи формули й закони. Досить придбати лише кілька навичок, які нагоді вам не тільки під час навчання, а й після: вчіться справлятися зі стресом, не лінуйтеся дізнаватися нове, мотивуйте себе і т.д.

На жаль, одних цих навичок буває недостатньо для того, щоб вивчити матеріал. Але і тут є декілька хитрощів в допомогу учням. Ось лише деякі з них:

  • Спробуйте візуалізувати інформацію за допомогою схеми, малюнка або таблиці.
  • Напишіть невелике есе на тему досліджуваного предмета. Це допоможе вам проаналізувати інформацію і краще зрозуміти її.
  • Об'єднайте інформацію в пісеньку або розповідь. Ви можете придумати уособлення кожного досліджуваного пункту і придумати казку, в якій ви по черзі зустрінетеся з кожним з них.
  • Розбийте досліджуваний матеріал на пункти. Ці пункти випишіть на стікери. Розклейте їх у різних місцях своєї кімнати.
  • Виберіть ті підручники та посібники, які підходять саме вам. Один і той же матеріал може бути викладений абсолютно по-різному. Не мучте себе, намагаючись запам'ятати інформацію, яка з трудом вами сприймається.

Щоб досліджуваний матеріал засвоювався і запам'ятовувався краще, ви повинні максимізувати вашу пам'ять. Для цього більше записуйте, частіше провітрюйте кімнату, де знаходитесь (свіже повітря прояснює думки), комбінуйте схожі пункти, проводите асоціативний ряд і т.д.

Розум людини схожий на дитину. Він дуже примхливий і буде допомагати вам лише в тому випадку, якщо ви зумієте правильно з ним домовитися. Не забувайте про маленькі винагороди у вигляді перерв і приємних дрібниць для нього.

До речі, піклуватися про свій інтелект потрібно не лише під час сесій, а й між ними. Як це робиться? Читайте більше класики, спіть достатню кількість часу, харчуйтеся правильно, не забувайте про фізичні вправи.

Якщо ви вже випробували основні способи підготовки до іспиту, але не один з них не дав результатів, не впадайте у відчай. Ви можете вдатися до допомоги старих добрих шпаргалок. Головне зробити їх з розумом і в жодному разі не покладати надії тільки на них. Пам'ятайте, шпаргалки - це всього лише ваша підстраховка. Основна ж відповідальність лежить тільки на вас.

При підготовці до сесії, іспиту або захисту диплома важливо перестати ставитися до навчання, як до чогось негативного. Ставтеся до неї, як до чергового витка вашого саморозвитку.
Ваша гарна оцінка потрібна не вчителям, не батькам, не роботодавцям, а вам. Так постарайтеся ж для себе.
selfhacker

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...