Ваша нишпорка тут !!!

8 способів вивчити іспит швидко і ефективно


Якщо вам потрібно щось швидко вивчити або засвоїти, і витратити час продуктивно, вам допоможуть ці кілька порад для кращого засвоєння:
1. Тиша і спокій. Якщо ви думаєте, що вивчите виступ перед дипломом, або пояснення до графіків прямо на нараді, забудьте про вдалі відповіді. Пам'ятайте, час вивчення в тиші більш продуктивний, ніж три години серед шуму.

2. Організація. Якщо ваші документи і матеріали не в порядку, ви витрачаєте набагато більше часу не на вивчення предмета, а на пошук інформації. Скомпонуйте дані, систематизуйте їх.

3. Робіть перерви. Навіть якщо у вас залишилося зовсім мало часу, не варто безвилазно сидіти над книгами. Чим більше втомлюється ваше тіло, мозок, пам'ять, сприйняття, очі, тим менше і менше ви запам'ятовуєте. Зовсім недовгі перерви - по п'ять-десять хвилин, істотно допоможуть в засвоєнні.

4. Графік. Кожному студенту знайома стара як світ проблема - те, що можна було вчити протягом місяця, вивчається в ніч перед іспитом. Спробуйте раз і назавжди змінити тактику - після отримання списку питань або матеріалу, який вам потрібно засвоїти, розподіліть всю інформацію по невеликих порціях до самого дня іспиту. Таких чином, ви отримуєте завдання вивчити два-чотири абзаци на тиждень, а це вже не так важко. Не забувайте відзначати в графіку зміни і перестановки.

5. Розгляньте різні методи. Деякі предмети краще засвоюються виключно вченням, на прикладах, для інших можна використовувати перфокарти, мнемотехнику, треті створені для перекладання на таблиці і графіки.

6. Повторення. Намагайтеся не відкладати все на останній термін, вивчають потроху хоча б кожен день.

7. Записуйте. У більшості людей відмінно розвинена м'язова і зорова пам'ять. Саме тому іноді написання шпаргалок допомагає не те щоб списати з них, а просто краще запам'ятати матеріал, той, що ви пишете. Переробка матеріалу, аналіз та запис - це активний метод вивчення, на відміну від пасивного заучування. Єдина умова: пишіть усвідомлено, вдумливо, скорочуйте і переказуйте своїми словами - тільки так ви зможете запам'ятати записане.

8. Будьте реалістом. Оцінюйте обсяг матеріалу і свої можливості правильно. Якщо у вас залишилося кілька годин, не варто хапатися за всі питання відразу. Вибрати найбільш незнайомий для вас матеріал, або навпаки, вивчіть всі вступні статті.

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...