Ваша нишпорка тут !!!

Доброта - це спадкова риса, - вчені

Деякі люди просто не можуть здійснювати погані вчинки, а лише хороші. І фахівці вважають, що справа тут не у вихованні, а безпосередньо в генах. Вчені спостерігали людей з різними варіантами генів, які відповідаю строго за роботу гормонів вазопресина і окситоцина, рівень яких в організмі сильно впливає на людський характер.
"Ми визначили, що комбінація даних генів впливає на якості, такі як щедрість і доброта. Люди, які вважали світ повним небезпек, допомагали іншим рідше, коли у них не було особливої комбінації генів, пов'язаної з добрим характером", - кажуть фахівці Університету Каліфорнії.

Таким чином, не потрібно дивуватися, коли одна людина готова завжди прийти на допомогу, від іншої ж підтримки і співчуття ніколи не дочекаєшся. Не потрібно її звинувачувати у недоброму вихованні, справа в генах, що дісталися людині від батьків.

Як пояснює наука, особлива комбінація генів "дає людині можливість впоратися з відчуттям небезпеки, а крім того допомагати іншим людям, незалежно від власних побоювань і страхів". Той фактор, що гени утворюють характер людини разом з її сприйняттям і досвідом, вчених абсолютно не здивував, тому що зв'язки між нашими ДНК, а ще соціальною поведінкою є надзвичайно пов'язаними.

Раніше вчені встановили, що страх перед школою дітям також передається спадково. Неспокійні, а також тривожні стани також обумовлені генетично. Досить тривалий час дослідження дало експертам можливість побачити всю картину того, чого дитина проявляє раптом невластиві їй тривогу і агресію.

Найбільший стрес діти відчувають безпосередньо в перші тижні початку шкільних занять. Вони приходять за парти, взаємодіють з однокласниками і вчителями, знову поринаючи в суєту навчання. "Це суттєва зміна в життєвому ритмі, яку нелегко перенести дітям, - кажуть експерти. - Школярі, у яких є психологічні проблеми з тривожними станами, - уразливі найбільше".

Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...