Ваша нишпорка тут !!!

Нові технології проти марнування енергії (+відео)

Наче вода з недбало закритого крану енергія витікає з електронних приладів. Байдуже, користуєтесь ви ними, чи ні. Таким чином, ми платимо також за енергію, яка зникає марно через неекономні мікрочіпи. У цій програмі поговоримо про електроніку майбутнього, що буде використовувати значно менше електроенергії. Однак спершу поглянемо, чи можна зберегти енергію вже сьогодні завдяки кращій вентиляції приміщення.

У німецькому місті Кассел працює центр розробки ефективного життєвого простору. Температуру у будівлі контролює спеціальний комп'ютерний алгоритм, що зберігає енергію. Система аналізує погоду і вирішує увімкнути кондиціонер чи вимкнути. Коли можливо, система переключається на економну природну вентиляцію та сонячну енергію.

Дімітріос Ровас, асистент професора з термодинаміки:

"Нам відомо, що за умови вітряної погоди, деякі кімнати провітрюються краще за інші, тому що вони більш дотичні до зовнішнього середовища. Наша система знає, що певна кімната або певна територія невдовзі потребуватиме більше енергії. Таким чином, система встигає оптимізувати попереднє охолодження або нагрівання у певній кімнаті і використовує для цього, якщо можливо, енергію сонячних батарей."

За кожною кімнатою система спостерігає окремо, тут є прилади, що вимірюють температуру, вологість, рівень вуглекислого газу та кількість людей у кімнаті. Програма також вивчає графік роботи співробітників і знає як та коли буде зайнята будь-яка з кімнат. Таким чином система з мінімальними витратами гарантує комфортну роботу для людей


Цей розумний алгоритм винайшли дослідники з п'яти країн. Вони спільно працюють над проектом, який фінансує ЄС.

Хуан Сантьяго, старший дослідник центру:

"У цій будівлі ми симулюємо сотні різних обставин. За основу беремо прогноз температур та сонячного випромінення на завтра і створюємо схеми роботи для будинків, що дозволять зберігати енергію за комфортних умов для користувачів."

Програми симулювання, задіяні тут, користуються інформаційними хмарами, тому на місці працюють лише невеликі та прості комп'ютери.

Хуан Сантьяго, старший дослідник центру:

"Ось такі комп'ютери, як цей, контролюють всю будівлю. Він отримує сигнал від інформаційної хмари і надсилає до будинку, так, наприклад, зачиняються жалюзі на вікнах."

Користувач може керувати системою через веб-інтерфейс на планшетному комп'ютері або смартфоні, це якщо потрібно налаштувати щось вручну. Крім того, можна в будь-який час перевірити сенсорні індикатори.






***
Корисно прочитати



Немає коментарів:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...